Испания стигна до трудна победа с 2:1 над Англия на

...
Испания стигна до трудна победа с 2:1 над Англия на
Коментари Харесай

Испания надигра Англия на Уембли

Испания стигна до сложна победа с 2:1 над Англия на стадион " Уембли ". Дебют като селекционер на " Ла Фурия " направи Луис Енрике. Домакините стигнаха до изравнителен гол на Дани Уелбек в близо 10-минутното продължение на мача, който обаче бе анулиран. В началото на втората част се стиган до ужасяващия конфликт сред Даниел Карвахал и Люк Шоу, който изпрати англичанина в безсъзнание.

Англия позволи загуба на " Уембли " след серия от 24 поредни мача (последното проваляне бе 2:3 от Хърватия през 2007 г.).

Домакините откриха резултата в 11-ата минута посредством Маркъс Рашфорд, който бе оставен самичък против Давид Де Хеа. Буквално в идната офанзива Испания се върна в мача. Родриго Морено получи пас в наказателното поле и с прекрасен пас откри Саул Нигес, който с мощен удар направи-1:1.

Гостите стигнаха до цялостен поврат в 32-ата минута. Тиаго Алкантара центрира от директен свободен удар, а Родриго напълно самичък на близката греда я прати в мрежата. В минутите до края на полувремето Англия отговори с удар с глава на Рашфорд, който бе майсторски отразен от Де Хеа.

Второто полувреме стартира с ужасяващия миг сред Шоу и Карвахал, при който испанецът удари с лакът своя съперник при битка за висока топка. Защитникът на Манчестър Юнайтед  изпадна в безсъзнание и играта бе спряна за няколко минути.

Малко след подновяването на играта удар на Тиаго Алкантара се отби от напречната греда. В 81-ата минута Рашфорд бе изтърван в наказателното поле, само че стреля право в Де Хеа, който мазета в крайник, а топката попадна в Хари Кейн, който стреля неопределено.

В края на даденото 9-минутно продължение резервата Дани Уелбек прати топката в мрежата на Испания. Серхио Рамос не се оправи с висока топка в личното наказателно поле, а нападателят на Арсенал опита да доближи до нея. Контактът сред Де Хеа и Уелбек беше най-малък, а при рухването вратаря изпусна топката, която стана лесна плячка за нападателя. Секунди по-късно холандският съдия Дани Макелие даде сигнал, че Уелбек е направил нарушаване.

На 11 септември Испания ще бъде хазаин на Хърватия в мач от група 4 в Дивизия А. По същото време Англия ще изиграе другарски мач против Швейцария.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР