Испания спечели третото издание на Лигата на нациите - на

...
Испания спечели третото издание на Лигата на нациите - на
Коментари Харесай

Испания ликува в Лигата на нациите, дузпи решиха финала

Испания завоюва третото издание на Лигата на нациите - на финала в Ротердам иберийците победиха с 5:4 след дузпи (0:0 за 120 минути) Хърватия.

Така Ла Роха се причислява към Португалия и Франция, които ликуваха в предходните издания. На полуфиналите испанците биха Италия с 2:1, а " ватрените " преодоляха трагично с 4:2 след продължения домакините на минитурнира от Нидерландия.

Финалът не беше изключително атрактивен, като хърватите за следващ път демонстрираха, че мъчно могат да бъдат победени. Испанците бяха по-активни във владеенето на топката в постоянните 90 минути. 

Те насочиха рискови удари посредством Родри, Гави и Алваро Мората, само че не сътвориха чисти голови обстановки. Тимът на Златко Далич сътвори рискове след почивката. Испания обаче можеше да отмъкне успеха - удар на резервата Ансу Фати бе спрян на голлинията от Иван Перишич, а изстрел на Марко Асенсио не попадна в задачата.

В продълженията шутове насочи Дани Олмо, а по-близо до гол бяха балканците.

При 11-метровите удари първо Унай Симон избави удар на Ловро Майер, а когато Емерик Лапорт можеше да обезпечи успеха на любимеца, той прати топката в напречната греда. 

Развръзката въпреки всичко настъпи при идващите осъществявания. Симон парира опита на Бруно Петкович, след което Дани Карвахал бе невъзмутим за 5:4.

Преди две години Испания отстъпи пред Франция на финала. А селекционерът Луис де ла Фуенте завоюва първо отличие с националния тим на страната си, откакто при започване на годината смени Луис Енрике.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР