Испания ще завърши изтеглянето на войските си от до 13

...
Испания ще завърши изтеглянето на войските си от до 13
Коментари Харесай

Испания изтегля войските от Афганистан до 13 май

Испания ще приключи изтеглянето на войските си от до 13 май. Това заяви „ Ел Паис “.
В момента присъединяване на Испания в е лимитирано до 24 военнослужещи и двама преводачи. Както отбелязва вестникът, в продължение на съвсем две десетилетия в задачата в Афганистан са взели участие над 27 000 испански военни, през този интервал кралството е похарчило над 3,5 милиарда евро.
 Още 6 тежки бомбардировача и 12 изтребителя за отбрана на изтеглящите се американски елементи от Афганистан Още 6 тежки бомбардировача и 12 изтребителя за отбрана на изтеглящите се американски елементи от Афганистан
Съединените щати са разположили още шест тежки бомбардировача Б-52 и 12 изтребителя F-18 за отбрана на изтеглящите се американски елементи...
На 14 април американският президент Джо Байдън разгласи, че възнамерява да стартира изтеглянето на американските войски от Афганистан през май и да го приключи до 11 септември 2021 година На същия ден НАТО, след видеоконференция сред външните министри и министрите на защитата на алианса, одобри изказване, в което се показва решението за започване на изтеглянето на войските на алианса до 1 май.
В пика на интервенцията в Афганистан през 2010-2013 година броят на западните сили в страната надвишава 150 000 души. Основните бойни сили на Съединени американски щати и НАТО бяха изтеглени от Афганистан през 2014 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР