Испания ще предостави на Украйна допълнителна противовъздушна отбрана системи Hawk,

...
Испания ще предостави на Украйна допълнителна противовъздушна отбрана системи Hawk,
Коментари Харесай

Испания дава на Украйна допълнителни ПВО системи

Испания ще даде на Украйна спомагателна противовъздушна защита " системи Hawk ", заяви министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, оповестява The Hill.

Остин - който бе в Брюксел за среща на министъра на защитата на НАТО, както и за среща на Контактната група по защитата на Украйна - сподели, че САЩ предизвиква съдружниците бързо да дават на Украйна помощта, която тя най-вече желае, в това число системи за противовъздушна защита.

" Точно през днешния ден един от нашите съдружници се върна ден по-късно и сподели, че ще дадат спомагателни системи Hawk, които украинците желаеха. Така че благодарим на Испания за доста, доста бързата реакция ", сподели Остин по време на конференция след срещата на НАТО.

Остин също насърчи други съдружници да обезпечат и спомагателни качества.

Натискът да се даде на Украйна съвременна противовъздушна защита се ускори тази седмица, откакто Русия в понеделник стартира ракетни удари против Киев и други градове. Кремъл също ускори потреблението на " дронове камикадзе ".

Атаките са възмездие за детонацията през миналия уикенд, която повреди моста през Керченския пролив, свързващ анексирания Крим с континенталната част на Русия.

Остин сподели, че подходът за снабдяване на тежки оръжия в Украйна осигурява системи, които към този момент са в запаси и обезпечаване на системи, чието произвеждане и изпращане в театъра на военните дейности ще отнеме повече време - като неотдавна оповестените 18 спомагателни високомобилни артилерийски ракетни системи ( HIMARS) за Украйна.

" За някои от тези системи може да отнеме седмици или месеци, за други системи може да отнеме години ", сподели той.

Оръжията, които се насочват в този момент, включват осигурените от САЩ усъвършенствани ракетни системи земя-въздух (NASAMS) и немските ракетни системи въздух-въздух IRIS-T SLM.

Вашингтон е изпратил осем NASAMS в Украйна, само че нито един към момента не е дошъл, до момента в който Берлин достави първата от четирите ракетни системи въздух-въздух IRIS-T на Украйна в понеделник.

Отделно в четвъртък генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че алиансът ще достави съоръжение за битка с дронове на Украйна.

Съюзниците от НАТО " доставят съвременни системи, в това число артилерия, противовъздушна защита и бронирани транспортни средства ", сподели Столтенберг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР