Испания ще отвори отново границите си за чуждестранни туристи от

...
Испания ще отвори отново границите си за чуждестранни туристи от
Коментари Харесай

Испания отваря границите си за чуждестранни туристи от юли

Испания ще отвори още веднъж границите си за задгранични туристи от юли, заяви министър председателят на страната Педро Санчес, представен от основаното в Брюксел издание New Europe.

„ Както знаете, Испания приема повече от 80 милиона гости годишно. Съобщавам, че от юли Испания ще се отвори още веднъж за задгранични турсти в условия на сигурност “, сподели Санчес, обещавайки сигурността както на локалните поданици, по този начин и на посетителите на фона на пандемията от ковид.

Той добави, че страната има потребност от туризъм и държавното управление възнамерява повторното отваряне от седмици. 

Въпреки че страната е измежду най-засегнатите от пандемията европейски народи, испанският министър председател прикани жителите да стартират да възнамеряват почивки в Испания. Ходът на Санчес пристигна на фона на митингите на извънредно дясната партия Vox, която упрекна държавното управление, че постанова „ драконовски ограничения “, с цел да овладее пандемията, довели до безработица и „ бедност “. 

Страната е под строго блокиране от 14 март и е записала повече от 282 000 доказани случая на Covid-19 и над 28 000 смъртни случая. 

В понеделник ограниченията за блокиране в Барселона и Мадрид, двата града, най-силно наранени от пандемията, бяха облекчени, а испанският министър на
туризма Рейес Марото удостовери, че от юли на непознатите туристи ще бъде позволено да резервират ваканции в страната. 

В изявление за локалната радиостанция Onda Cero министърът на индустрията, търговията и туризма Рейес Марото съобщи, че държавното управление чака двуседмичната карантинна мярка, наложена на задграничните пасажери, да бъде спряна дотогава. Марото насърчи интернационалните пасажери, изключително французите и германците, да се насладят на почивката си в Испания.

" Испания постоянно е била доста харесвана дестинация. Ние имаме доста добра известност и можете умерено да се наслаждавате на добре заслужена почивка. Ако работим като тези две години, въз основата на нашите артикули, професионализацията на служащите и препозиционирането на марката като безвредна дестинация, ще успеем да спасим лятото ", акцентира Марото. 

Източници: neweurope.eu, elpais.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР