Испания се класира на полуфиналите на европейското първенство по футбол

...
Испания се класира на полуфиналите на европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

Испания изхвърли домакина Германия – 2:1 след продължения

Испания се класира на полуфиналите на европейското състезание по футбол след инфарктна победа с 2:1 минутка преди края на продълженията.

Така „ Ла Роха “ („ аленият тим “) изхвърли домакините от Германия и прати в пенсия легендата Тони Кроос.

Още преди да се играе, мачът с цялостно право бе охарактеризиран като „ край преди финала “. В него имаше всичко – фантастични голове, вихрени офанзиви, невероятни пропуски и даже прекомерно противоречиво съдийско рамо.

Драмата на стадиона в Щутгарт стартира през второто полувреме. В 58-ата минута резервата Дани Олмо откри резултата в интерес на Испания. Той размени наложително контузения след конфликт със противник Педри още в първите минути на мача.

В половината на Германия се изви същински испански ураган. Атаките следваха една след друга. Очевидно поуспокоен, наставникът на „ Ла Роха “ Луис де ла Фуенте извади най-опасните си играчи – Ламин Ямал и Нико Уилямс.

В същото време немският станши треньор Юлиан Нагелсман ускори офанзивата, като вкара нападателите Никлас Фюлкруг и Флориан Вирц, както и ветерана Томас Мюлер.

В 80-ата минута топката се отби в страничната греда след удар на Фюлкруг. И единствено минута преди края на постоянното време Вирц изравни. Отново оказа помощ гредата, в която топката се отби след неговия удар, преди да влезе в мрежата.

Най-спорният миг в дуела бе в 107-ата минута. Удар на Джамал Мусиала срещна ръката на испанския бранител Марк Кукурея. Английският арбитър Антъни Тейлър обаче даже не пожела да прегледа обстановката с ВАР и не отсъди дузпа. А имаше цялостно съображение да го направи.

И след поредност от удари с глава на немски футболисти удари часът на Испания. Резервата Микел Мерино направи с глава 2:1 за иберийците.

Така на полуфинала Испания ще играе против Франция или Португалия.
Краят на една легенда  Тони Кроос гледа отчаян в края на последния мач в кариерата си. Снимка АП/БТА

Мачът бе финален в кариерата на немския национал Тони Кроос. Още преди европейското състезание той бе оповестил, че ще се отдръпна след него. Мнозина обаче чакаха той да играе най-малко на полуфинал. Но не се получи.

Тони Кроос споделя довиждане на фубола след славни години в „ Байерн “ и „ Реал “ (Мадрид), общо 832 мача и 354 извоювани оценки. Той завоюва 6 пъти Шампионската лига – един път с „ Байерн “ и пет пъти с „ Реал “.

През 2014 година Кроос стана международен първенец с Германия. На полуфинала против Бразилия той вкара два гола за разгрома със 7:1.

Кроос не съумя единствено да стане европейски първенец с националния тим. Но ще бъде запомнен като един от най-хубавите полузащитници в историята на футбола.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР