Испания се класира на финала в Лигата на нациите, след

...
Испания се класира на финала в Лигата на нациите, след
Коментари Харесай

Испания - Италия 2:1: „Ла Фурия“ ще спори с Хърватия за титлата от Лигата на нациите

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Испания се класира на финала в Лигата на нациите, откакто победи с 2:1 Италия в полуфинала в Енсхеде. За " ла роха " това е второ следващо постигане до край, като в предходното издание на шампионата отборът още веднъж в профил Италия на полуфинал с триумф със същия резултат през 2021, само че по-късно загуби финала от Франция.

В мача за купата Испания ще срещне Хърватия. Финалът е в неделя от 21.45 ч.

Испания поведе още в 4-ата минута. Леонардо Бонучи сбърка, а Йереми Пино му лиши топката и вкара за 1:0. Италия обаче бързо изравни. Робин Льо Норман игра с ръка в наказателното поле на Испания и беше отсъдена дузпа, осъществена от Чиро Имобиле.

Давиде Фратези означи още един гол за Италия малко по-късно, само че той беше анулиран поради засада. Алваро Мората пропусна късмет за Испания.

След почивката Микел Марино стреля рисково, само че вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума избави. При добавката Мората не уцели враата. Малко по-късно Родри пропусна още една опция за Испания, откакто не откри задачата с акробратичен удар. Давиде Фратези беше покрай гол за Италия, само че Унай Симон избави изстрела му.

Испания стигна до победния гол единствено две минути преди края на постоянното време. Родри насочи удар отвън наказателното поле, а след рикошет топката стигна до влезлият в игра малко преди този момент Хоселу, който се разписа с удар от близко.

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР