Испания се готви да въведе регистър, в който да бъдат

...
Испания се готви да въведе регистър, в който да бъдат
Коментари Харесай

Испания създава регистър на отказалите да се ваксинират срещу COVID-19

Испания се готви да вкара указател, в който да бъдат вписвани жителите, отказали да се имунизират против новия ковид. Това съобщи здравният министър Салвадор Ия, представен от „ Би Би Си “.

По думите му документът ще бъде споделен с други народи от Европейския съюз, само че няма да е наличен за необятната общност, нито за работодателите.

Испания е стигнала до стадий на стартиране на имунизацията на Pfizer и BioNTech, утвърдена от страните членки на Европейски Съюз предходната седмица.

Ия акцентира, че имунизацията няма да стане наложителна, само че отводите на жители ще бъдат споделяни с европейски сътрудници. „ Това не е документ, който ще стане обществен и ще бъде изработен с най-голямо внимание към отбраната на персоналните данни “, изясни министърът.

Според скорошно изследване броят на испанските жители, които са декларирали, че няма да се имунизират, е понижен до 28% по отношение на регистрираните 47% през ноември.

Броят на умрелите с потвърден COVID-19 в Испания надвиши 50 хиляди през вчерашния ден. Страната е записала над 1.8 млн. инфекции от началото на пандемията насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР