Испания със сигурност е една от най-предпочитаните дестинации, когато говорим

...
Испания със сигурност е една от най-предпочитаните дестинации, когато говорим
Коментари Харесай

Новият летен хит - да наемеш яхта вместо хотел!

Испания сигурно е една от най-предпочитаните дестинации , когато приказваме за типичния летен туризъм. И това е макар сериозните температури, които нормално съпътстват климата по това време на Иберийския полуостров.

Местният статистически институт показва " скромната " цифра от 7,8 милиона туристи единствено за месец април , а в случай че се върнем в интервала от началото на годината до края на април, тя нараства до 24 милиона. Логично, търсенето въздейства и върху предлагането и надлежно цените на хотелските стаи към този момент са се повишили с 12% , като се оферират за към 135 евро на вечер.
 Снимката е илюстративна
И тук идва модерната прагматична смяна. Все повече нараства желанието на чужденците да наемат не хотел или жилища, а... лодки . Повечето притежатели на яхти по испанското крайбрежие са се ориентирали и ги пускат чартърен.

Интересът към този вид летуване се е повишил с 42% единствено за последните две години и все още нощувката в яхта е една съвършена опция . Погледнато световно, компанията Click&Boat е отбелязала доходи от към 200 милиона евро за интервал от 3 години, а от тях 15% идват точно от Испания.

Тук е значимо и събитието, че страната разполага с повече от 8000 километра крайбрежна зона. Самото наемане също не е обвързано по никакъв метод с плавателни умения от страна на чужденците, като те разполагат с цялостна независимост в избора си - какъв вид лодка, размери, екстри , даже и дали да употребяват услугите на капитана й.

И защото цената излиза надалеч по-скромна спрямо въпросните 135 евро, сигурно тази наклонност ще продължи да се развива.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР