Испания регистрира най-горещата си пролет в историята и втората най-суха

...
Испания регистрира най-горещата си пролет в историята и втората най-суха
Коментари Харесай

Жегата в Испания чупи температурни рекорди

Испания записва най-горещата си пролет в историята и втората най-суха до момента. Това заяви Асошиейтед прес, базирайки се на испанската метеорологична организация.

Рубен Дел Кампо, представител на метеорологичната организация уточни, че последните данни демонстрират продължение на извънредно високите температури, от които страната страда през 2022 година Изминалата година беше най-горещата година, записана в миналото в Испания.

Пролетните горещини са съпроводени от липса на превалявания. Сушата в страната продължава. Министерството на екологичния преход на Испания заяви, че водните резервоари на страната са на 47,4% от потенциала си, което консолидира низходяща наклонност.

По думите на Дел Кампо температурите регистрирани през 2023 година, са най-високите най-малко от 1940 година Тези високи температури имат отражение както върху човешкото здраве, по този начин и върху екосистемите във връзка с нарасналата възможност от горски пожари, добави той.

Испанското държавно управление разгласи предишния месец ограничения за реагиране на сушата на стойност 2,2 милиарда евро.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР