Испания: Проливни дъждове удариха Сантяго де Компостела - Наводнени пътища,

...
Испания: Проливни дъждове удариха Сантяго де Компостела - Наводнени пътища,
Коментари Харесай

Предстоят най-тежките наводнения от 110 години насам

Испания: Проливни дъждове удариха Сантяго де Компостела - Наводнени пътища, блокирани коли, наводнени здания Сбъднаха се прогнозите за предстоящи мощни стихии в Испания и Португалия, съобщи. За страдание бурите предизвикаха и наводнения.

Проливни дъждове удариха град Сантяго де Компостела, което докара до огромни наводнения в доста елементи на града. Пътната мрежа се превърнав река с разклонения, наводнени са изби, здания и магазини. Също по този начин се оповестява и за блокирани коли.

Германия предизвести за заплаха от повишение на равнището на водата в заливите в северната провинция Шлезвиг-Холщайн.

Британските управляващи оповестиха най-високо равнище на паника в елементи от Шотландия, където се чакат " извънредно проливни превалявания ". Същевременно бурята " Бабет " към този момент провокира наводнения в няколко обитаеми места в Ирландия, като част от засегнатите области останаха без ток, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предупреждения превалявания, въпреки и една степен по-ниски, бяха издадени и Северна Англия, Мидландс и Уелс, добавя ДПА.

Бурята " Бабет ", която връхлетя Обединеното кралство с проливни дъждове и мощни ветрове, взе жертва, съобщи NOVA. Полицията извади тялото на жена от река Ангъс в Източна Шотландия откакто в региона невиждано бе разгласен червен код, означаващ директна опасност за живота, поради извънредно неприятното време.

57-годишната жена безусловно е била пометена от стихията. На жителите на повече от 400 домове в региона на Брекин бе подредено да се изтеглят, заради опасения, че река Саут Еск може да излезе от коритото си.

Защитата против наводнения на реката е проектирана да се оправя с равнища от 3,8 метра, само че се чака равнището на водата да доближи 5 метра.

В най-проблематичните региони аленият код ще остане в действие най-малко до до през днешния ден следобяд. Очакват се наводнения и свлачища. Има изкоренени дървета, доста семейства останаха без електричество. Транспортът е съществено нарушен. Населени места са откъснати от света. Хората са посъветвани да останат по домовете си и да не излизат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР