Испания предупреди, че няма да подкрепи военна намеса във Венецуела,

...
Испания предупреди, че няма да подкрепи военна намеса във Венецуела,
Коментари Харесай

Испания няма да подкрепи военна намеса във Венецуела

Испания предизвести, че няма да поддържа военна интервенция във Венецуела , откакто опозиционният водач Хуан Гуайдо прикани другите страни да прегледат " всички разновидности " за премахване на президента Николас Мадуро от власт, написа " Гардиън ".

Днес Гуайдо ще се срещне с американския вицепрезидент Майк Пенс в Колумбия на фона на спекулации, че администрацията на Доналд Тръмп може да употребява мощ за свалянето на Мадуро.
 Загиналите при конфликтите във Венецуела към този момент са 4
Загиналите при конфликтите във Венецуела към този момент са 4

Около 100 ранени...

Самопровъзгласилия се на 23 януари за президент на Венецуела Хуан Гуайдо насочи апела ден след зародилото в събота принуждение . Поддръжници на опозицията се пробваха да преминат през държавна обсада и да внесат храна и лекарства във Венецуела. Най-малко четирима души починаха и повече от 300 пострадаха.

" Събитията през днешния ден ме задължиха да взема решение публично да предложа на интернационалната общественост да запазим всички разновидности в наличност, с цел да реализираме избавление на родната ни страна ", написа Гуайдо в " Туитър ".
 Европейски Съюз зове Венецуела да одобри филантропичната помощ
Европейски Съюз зове Венецуела да одобри филантропичната помощ

Настоява за възобновяване на демокрацията посредством почтени президентски избори

Пенс ще разгласи " съответни ограничения " и " ясни дейности " на срещата на районната Група от Лима в Богота през днешния ден, разгласи почитан американски представител.

Но испанското държавното управление изрично се разгласи срещу потребление на военна мощ.

" Не всяка алтернатива е на масата ", сподели външният министър Хосеп Борел пред испанската организация Efe. " Ние ясно предизвестяваме, че няма да подкрепим и пламенно ще осъдим всяка задгранична военна намеса , което се надяваме, че няма да се случи ", акцентира той.

Борел повтори прикани си за нови президентски избори в латиноамериканската страна, като добави, че " решението във Венецуела може да бъде реализирано с демократично решение, признато от венецуелците и с апели за осъществяване на президентски избори ".
 Най-малко четирима убити и стотици ранени във Венецуела
Най-малко четирима убити и стотици ранени във Венецуела

Гуайдо ще се срещне с Пенс

Испанският министър председател Педро Санчес е измежду европейските водачи, които признаха Гуайдо за президент при започване на февруари.

Междувременно Южна Корея призна Гуайдо за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Венецуела, разгласи южнокорейското външно министерство. Така Гуайдо е приет от повече от 50 страни.

Сеул изясни решението си с претекста, че последните президентски избори във Венецуела не са били годни и транспарантни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР