Испания предложи Мадрид да е домакин на 25-ата Международна конференцията

...
Испания предложи Мадрид да е домакин на 25-ата Международна конференцията
Коментари Харесай

Испания предложи да смени Чили като домакин на форум за климата на ООН

Испания предложи Мадрид да е хазаин на 25-ата Международна конференцията за климата (COP 25) на Организация на обединените нации. Тя бе планувана за се организира в Чили през декември, само че през вчерашния ден страната се отхвърля да провежда форума поради обществената рецесия, която претърпява.
Предложението на Испания разгласи през днешния ден чилийският президент Себастиан Пинера, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция. Само преди няколко дни той освободи цялото държавно управление, поради милионен митинги в столицата на страната Сантяго.

" В телефонен диалог испанският министър председател Педро Санчес великодушно ми предложи конференцията COP25 да се състои от 2 до 13 декември в Мадрид ", съобщи Пинера.

Заради продължаващите втора седмица митинги Чили се отхвърли от семейството и на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) през ноември.

В официално съобщение испанското държавно управление удостовери, че е предложило конференцията за климата да се организира в Мадрид, само че не и датите, посочени от чилийския президент. В Испания на 10 ноември предстоят предварителни парламентарни избори и има риск при започване на декември страната към момента да няма държавно управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР