Испания позволи разходки и спорт на открито след 48 дни

...
Испания позволи разходки и спорт на открито след 48 дни
Коментари Харесай

Хората в Испания се втурнаха към паркове и плажове

Испания разреши разходки и спорт навън след 48 дни на цялостна изолираност. Отмяната на крутите ограничения обаче докара до скупчвания на хора.
Това е първото съществено разхлабване на ограниченията от началото на епидемията в страната, която лиши живота на повече от 25 хиляди души. За интервала на изолацията на испанците им беше разрешено да излизат единствено на пазар, до аптеката или доктор, на работа или да разходят кучето.

В Барселона пътеките покрай плажа бяха окупирани от тичащи хора и велосипедисти, а сърфисти и фенове на водното колело се любуваха на вълните.

Испания се трансформира в една от най-тежко засегнатите страни освен в Европа, само че и света. Епидемията от COVID-19 там лиши живота на 24 824. Общият брой на инфектираните надвиши 200 000.

Заради намаляването на броя на инфектираните и стабилизирането на лечебните заведения държавното управление насочи вниманието си към отварянето на страната и съживяването на стопанската система.

Миналата седмица на деца под 14 години беше позволено да излизат за един час дневно под контрола на възрастен.

Във вторник министър председателят Педро Санчес разгласи проект от четири етапи за връщането на страната към „ новата нормалност “ до края на юни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР