Испания поиска разрешение от Европейската агенция по лекарствата (EMA) да

...
Испания поиска разрешение от Европейската агенция по лекарствата (EMA) да
Коментари Харесай

Испания иска да въведе пестелив подход за ваксината срещу маймунска шарка

Испания изиска позволение от Европейската организация по медикаментите (EMA) да вкара „ спестовен метод “ (dose-sparing), с цел да може да имунизира повече хора против маймунска шарка. Това се прави, с цел да може с лимитираното количество ваксина да се имунизират повече хора, заяви здравното министерство на страната.

Испания е на второ място в света по брой инфекции с маймунска шарка (САЩ е на първо) отвън регионите в Африка, където болестта е ендемично.

EMA към този момент съобщи в сряда, че ще разиска опцията за разрешаване на щадяща доза, откакто Съединени американски щати във вторник поддържаха потреблението на един флакон от имунизацията за използване на до 5 обособени дози вместо една доза.

Министерството на здравеопазването на Испания не посочи какъв брой дози се надява да получи от един флакон, само че районните здравни управляващи на Мадрид по-рано желаеха същата скица като в Съединени американски щати.

Доставките на Jynneos, единствената ваксина, утвърдена за предварителна защита на маймунска шарка, която се създава от основаната в Дания фармакомпания Bavarian Nordic, са нищожни.

Испания е получила единствено към 12 000 ваксини посредством взаимна покупка, координирана от Европейския съюз. Подходът за икономисване на дозата е апробиран с други ваксини, само че доказателствата за това дали може да работи при маймунска шарка са лимитирани.

По данни на Американските центрове за надзор на болесттите CDC към 10 август в света има регистрирани 31 800 случая на маймунска шарка, болестта е публикувано към този момент в 89 страни. Най-засегнати са Съединени американски щати с 9492 случая. Следва Испания с 5162 инфектирани, Германия – 2982 и Франция с 2423 случая. Световната здравна организация разгласи маймунската шарка за световна опасност и изключителна обстановка за публичното здраве на 24 юли.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР