Испания победи Австралия с 95:88 точки след две продължения в

...
Испания победи Австралия с 95:88 точки след две продължения в
Коментари Харесай

След голяма драма! Вижте кой е първият финалист на световното по баскетбол

Испания победи Австралия с 95:88 точки след две продължения в първия полуфинал на международното състезание и се класира за финала в шампионата. Битката за купата е в неделя, 15-и септември от 15 часа. Световният първенец от 2006-а година и бронзов медалист от Игрите в Рио през 2016-а към този момент усъвършенства класирането си от последния Мондиал, когато приключи пети. Австралия, чийто състав ще играе за бронзовите медали, също бележи огромен скок спрямо 12-ото си място на последното международно. Мачът за бронза е също в неделя от 11 часа, заяви Bgbasket.com.

Редовното време приключи при 71:71 точки, а в първото продължение Испания поведе с 5 след мощни изяви на Марк Гасол, само че Австралия не се отхвърли и след 80:80 последва второ продължение. Серхио Люл поведе своите към триумфа с две решаващи тройки, а испанците направиха серия от 10:0, с цел да пернат с 90:82, с което пречупиха противника си.

Люл приключи със 17 точки и 6 асистенции, а Марк Гасол, който също бе в основата на триумфа, завърши като най-резултатен с 33 точки, 6 битки и 4 асистенции. Рики Рубио остана на 3 битки от трипъл-дабъл, откакто вкара 19 точки, овладя 7 битки и подаде 12 асистенции. Испания отстъпи в битката под коша (43-57), само че усъвършенства процентите си на пукотевица в заключителните стадии на срещата, а и направи по-малко неточности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР