Испания нареди на посланика на Венецуела да напусне страната, отвръщайки

...
Испания нареди на посланика на Венецуела да напусне страната, отвръщайки
Коментари Харесай

Испания изгони посланика на Венецуела

Испания подреди на посланика на Венецуела да напусне страната, отвръщайки на удара , ескалирайки абсурда, ден откакто посланикът на Испания беше изпъден от режима на венецуелския президент Николас Мадуро, оповестява " Франс прес ".

" Правителството реагира съразмерно и по тази причина реши на правилото на реципрочността да разгласи за личност нон грата посланика на Венецуела в Испания ", посочи представителят на испанското държавно управление Мендес де Виго по време на конференция.

 Венецуела гони посланика на Испания
Венецуела гони посланика на Испания

Заради интервенция във вътрешните ѝ каузи

Посланикът на Венецуела в Испания Марио Исея беше привикан в сряда за съвещания от своето държавно управление и сега не се намира в Испания, посочи представителят.

Испания и Венецуела имаха напрегнати дипломатически връзки, откакто починалият социалистически водач Уго Чавес пристигна на власт през 1999 година Той беше завещан след гибелта си през 2013 година от Мадуро.

Венецуела през вчерашния ден разгласи посланика на Испания в Каракас Хесус Силва за личност нон грата и упрекна Мадрид за " мозък " на наскоро наложените наказания от Европейския съюз против седмина основни доближени на Мадуро.

Този ход беше подхванат ден, откакто испанският министър председател Мариано Рахой отбрани глобите, акцентирайки, че са " заслужени " поради " бруталните решения " и " разбирането за демокрацията, което има господин Мадуро ".

Европейският съюз по-рано през днешния ден осъди дейностите на Венецуела и прикани латиноамериканската страна да промени решението си.

Испания беше колониална мощ в Латинска Америка и остава главен търговски сътрудник. Хиляди венецуелци избягаха в Испания по време на задълбочаващата се икономическа и политическа рецесия във Венецуела.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР