Испания и съседна Португалия се бориха с големи горски пожари,

...
Испания и съседна Португалия се бориха с големи горски пожари,
Коментари Харесай

Испания и Португалия се борят с огромните горски пожари

Испания и прилежаща Португалия се бориха с огромни горски пожари, а трима души бяха тежко ранени, откакто влакът им се вряза в по-малък испански пожар.

Около 300 пожарникари прекараха сложна нощ в битка с голям горски пожар в югоизточна Испания, който е изпепелил близо 10 000 хектара в регион, прочут с сложния си достъп, оповестиха публични лица във вторник.

Пожарът е почнал, когато гръмотевица е блъснала региона на Vall de Ebo във Валенсия късно в събота и от този момент се е популяризирал бързо, подхранван от мощни ветрове, което е наложило евакуацията на повече от 1500 души, оповестиха районните управляващи.

" В момента става дума за повече от 9500 хектара изгорели площи с периметър от 65 километра ", съобщи късно в понеделник президентът на района Ксимо Пуиг, определяйки пожара като " безусловно голям ".

" Ситуацията е доста комплицирана... Пожарът основава големи компликации, с които е безусловно невероятно да се оправим със скоростта, която бихме желали ".

Регионалният министър на вътрешните работи Габриела Браво съобщи пред телевизия Antena 3, че с пламъците се борят към 300 пожарникари, подкрепяни от 24 самолета и хеликоптера.

Пожарникарите в други елементи на района се борят и с два други пожара северно от град Валенсия, като в интервенцията вземат участие стотици пожарникари и най-малко 10 противопожарни самолета, оповестиха публични лица.

Трима души бяха тежко ранени, откакто влакът, в който пътували, попаднал в пламъци.

" Трима души получиха тежки изгаряния ", оповестиха районните здравни управляващи, като прибавиха, че един от тях е трябвало да бъде евакуиран с хеликоптер в болница. Повече от осем други са леко ранени, допълват те.

По-нататък на север пожарникарите в област Арагон се бореха с различен огромен пожар, който избухна в събота и изпепели повече от 6000 хектара земя, принуждавайки минимум 1500 души да изоставен домовете си.

Междувременно голям горски пожар в централна Португалия, който бушуваше в продължение на седмица в естествен парк, намиращ се под закрилата на ЮНЕСКО най-сетне беше овладян през нощта в петък, се разгоря още веднъж през днешния ден, оповестиха от службата за гражданска отбрана.

Повече от 1200 пожарникари са изпратени да се борят с огъня, който към този момент е обхванал към 15 000 хектара и " гори яростно ", като пламъците са раздухвани от мощни ветрове, оповестиха от ведомството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР