Испания и Нидерландия ще изпратят изтребители в България. Това потвърди

...
Испания и Нидерландия ще изпратят изтребители в България. Това потвърди
Коментари Харесай

Напрежението с Русия: България приема 7 изтребителя от Испания и Нидерландия


Испания и Нидерландия ще изпратят изтребители в България. Това удостовери министърът на защитата Стефан Янев.

По думите му - минусите на въоръжените ни сили сега ще бъдат обезщетени от страните съдружници в НАТО.

От известие на Съюзното въздушно командване на НАТО се разбра, че кралските военновъздушни сили на Нидерландия изпращат в България два изтребителя F-35 в поддръжка за въздушното наблюдаване над Черно море.

Военният министър удостовери, че самолетите на Испания и на Нидерландия дружно с българските ще извършват задания по защита на българското небе по време на взаимни учения по Air Policing.

„ Става въпрос за ротация от порядъка на – в единия случай на 5 до 7 седем самолета, в другия случай – два самолета. Испанският контингент ще пристигна с изтребители " Юрофайтър Тайфун ", а холандският контингент ще бъде с изтребители F-35 ", съобщи Стефан Янев, министър на защитата.

В цяла Европа над 60 самолета на НАТО са в непрекъсната бойна подготвеност когато и да е.

Късно нощес в Народното събрание министър председателят Кирил Петков предизвести, че има риск за газовите доставки, в случай че спорът с Украйна излезе отвън надзор. Днес той успокои, че по пътя на дипломацията се работи за деескалация на напрежението.

“Аз нямам доверие в зони на въздействие. Малките страни като България е значимо да имат цялостното пълномощие да вземат решение личната си орис и личните си участия и какво се случва на техните територии. Българският суверенитет го слагаме над всичко ", разяснява Петков.

Опозицията и през днешния ден подлага на критика за какъв брой време България е реагирала на настояването на Русия непознатите войски на страни от НАТО да излязат от България и Румъния

Вчера с часове чакахме за реакция по казуса с изявлението на Лавров за излизането на България и Румъния от НАТО. Как няма да си разреши такова изявление, като държавният ни глава разгласи Крим за съветски? Румънският президент на 15-та минута имаше прессъобщение, ние чак към 17 ли? “, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Следващата седмица следва ротация на силите на Испания. А двата най- съвременни изтребителя на Нидерландия дойдат у нас през април и май. В понеделник държавното управление ще реши в коя българска авиобаза ще бъдат ситуирани самолетите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР