Испания и Германия завършиха 1:1 в мач от 5-та група

...
Испания и Германия завършиха 1:1 в мач от 5-та група
Коментари Харесай

Равенство остави Испания лидер

Испания и Германия приключиха 1:1 в мач от 5-та група на международната състезание по футбол.

Така испанците резервираха първото си място в групата с 4 точки, а Германия е последна с една точка, само че резервира шансове да се класира напред.

Първото състояние в мача бе за Испания. В 7-ата минута след многоходова офанзива, която се изостри в последната си фаза, топката стигна до Дани Олмо отляво.

Крилото влезе във вътрешността нанесе мощен удар, като Мануел Нойер съумя да избие топката с една ръка и тя рикошира в напречната греда.

Германия отговори с бърза контраофанзива в десетата минута, като вратарят Унай Симон излезе, с цел да блокира удар на Серж Гнабри, който обаче беше в състояние на засада.

В 22-рата минута Жорди Алба се включи в офанзива и нанесе мощен удар, който мина покрай десния дирек на Мануел Нойер, който обаче бе покрил ъгъла.

В 26-ата минута Феран Торес бе открит в отлично състояние, само че левият бранител на Германия Давид Раум бързо се върна и блокира удара му.

Малко откакто мина половин час игра Феран Торес направи огромен пропуск за испанците, само че бе отсъдена засада на Дани Олмо, който му асистира.

В 39-ата минута Антонио Рюдигер засече мощно с глава центриране от директен свободен удар и вкара топката във вратата. Радостта на централния бранител обаче бе къса, тъй като попадението не бе прието поради засада.

В 42-рата минута още веднъж Рюдигер затрудно вратаря на Испания от воле, само че Унай Симон хвана топката.

Първата по-сериозна офанзива след почивката бе за Германия, само че откъсналият се Томас Мюлер беше в състояние на засада.

В 56-ата минута вратарят на Испания Унай Симон сбърка при изнасянето на топката, само че по-късно се реваншира, като избави мощен удар на Йозуа Кимих.

Малко след час игра резервата на Испания Алваро Мората откри резултата с едно от първите си докосвания на топката.

Той получи пас от Жорди Алба отляво, изпревари Никлас Зюле и с мощен удар в близкия ъгъл вкара топката зад тила на Нойер.

" Ла Фурия Роха " бе покрай втори гол съвсем незабавно по-късно само че Марко Асенсио стреля от комфортно състояние над вратата.

В 72-рата минута Мусиала направи прекрасен пробив отдясно, само че Никлас Фюлкруг не съумя да засече комфортната топка. Веднага по-късно още веднъж Мусиала се измъкна зад испанската отбрана, само че диагоналният му шут бе избавен от Унай Симон.

В 81-вата минута Кимих извърши директен свободен удар, само че топката се отби в испанската стена и излезе в корнер.

В 83-ата минута Германия изравни резултата. След пробив на Мусиала топката стигна до резервата Фюлкруг и нападателят на Вердер Бреме с мощен диагонален удар оплете топката в мрежата на Унай Симон.

В спомагателното време на мача Германия даже имаше превъзходен късмет да направи цялостен поврат, като Лерой Сане преодоля вратаря Симон на скорост и върна топката от аутлинията, само че тя не стигна до Фюлкруг, тъй като бе избита от бранителя Родри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР