Испания е внесла 84% повече руски втечнен природен газ след

...
Испания е внесла 84% повече руски втечнен природен газ след
Коментари Харесай

Испания увеличи вноса на LNG от Русия с 84% от началото на войната

Испания е внесла 84% повече съветски полутечен природен газ след нашествието на Русия в Украйна. Според Bloomberg потреблението на полутечен природен газ, създаден от Русия, се е повишило с 84% от началото на предходната година, откакто страната влезе в спор с различен от своите газови снабдители - Алжир.

Испания е получила 14% от потребностите си от LNG от Русия в интервала от март предходната година до февруари тази година - нарастване от 6,2%.

Това не важи обаче единствено Испания.

Износът на полутечен природен газ от Русия за Европа предходната година се усили с 30%,

откакто страната понижи износа си на природен газ за Европа през тръбопроводи, написа Oilprice.

Испания се е утвърдила като най-големият покупател на LNG от страната агресор до момента през 2023 година, а Белгия и Франция заемат надлежно второ и трето място, демонстрират данни за следене на кораби от Bloomberg.

Зависимостта на Испания от съветската сила се пресмята на 1 милиард $,

изхарчени за петрол и газ от Русия, демонстрират данните на Центъра за проучване на силата и чистия въздух.

Рязкото повишаване на вноса на полутечен природен газ от Русия в Испания няма по какъв начин да не притегли вниманието на регулаторите на Европейски Съюз, които подтикват страните-членки да внасят по-малко съветски енергийни планове. Крайната цел на блока е да спре напълно вноса на съветски енергийни артикули, с цел да прекъсне потока от доходи на Русия от това.

За сметка на това Китай и Индия нямат да вземем за пример никакви терзания по отношение на вноса на съветски недопечен нефт и природен газ.

Всъщност огромна част от купуваното от Европа преди, в този момент се изнася на преференциални цени на ниска цена за крупни купувачи в Азия. Някои от тези артикули в последна сметка се връщат назад в Европейски Съюз.
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР