Испания е похарчила 258 милиона евро за влакове, които са

...
Испания е похарчила 258 милиона евро за влакове, които са
Коментари Харесай

Испания плати €258 млн. за влакове, оказали се твърде широки за тунелите й

Испания е похарчила 258 милиона евро за влакове, които са прекомерно огромни, с цел да се поберат в тунелите на железопътната мрежа, пишат от уеб страницата на.

След като грешката е разкрита от локалния вестник El Comercio в края на предишния месец, двама транспортни шефове са уволнени, оповестява Euronews.

Кой носи отговорност за гафа?

След сключването на контракта за произвеждане, от Renfe са дали измервания въз основа на инфраструктурните спецификации на железопътната мрежа. От CAF пък са отправили публично предизвестие, че спецификациите може да не са правилни.

Построена през 19-и век, железопътната мрежа на района пресича планински район. Той има разнообразни размери на тунелите, които не се придържат към стандартизираните модерни условия.

Министърът на превоза на Испания Ракел Санчес съобщи, че едвам неотдавна е била известена за казуса. Тя е почнала вътрешен одит за това кой е знаел за несъответствията и за какво въпросът не е бил издигнат по-рано.

Генералният секретар по инфраструктурата на Испания Ксавие Флорес призна, че е бил известен за казуса преди месеци.

Какво ще стане с извънгабаритните влакове?

Самита влакове към момента са във фаза на планиране и не са създадени.

Въпреки че това минимизира цената на грешката, процесът по смяната на дизайна ще отнеме в допълнение време и ще забави производството.

Сега те ще бъдат проектирани с размерите на трен, който към този момент се движи по мрежата, с цел да е несъмнено, че ще " паснат " на тунелите. Испанската железопътна компания пък ще актуализира своите инфраструктурни данни, с цел да подсигурява, че сходни произшествия няма да се случат още веднъж.

Франция направи сходна неточност през 2014 година

Подобно крушение не се случва за първи път. През 2014 година френският влаков оператор SNCF поръчва 2000 районни влака, които се оказваттвърде необятни за пероните на някои от гарите.

Несъотвествието тогава още веднъж е породено от разминаване в данните на държавната инфраструктурна компания, откъдето не регистрират габаритите на по-старите уреди.

В този случай влаковете към този момент санаправени и платформите трябвада бъдат реконструирани с огромни разноски.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР