Испания е похарчила 258 милиона евро за влакове, които са

...
Испания е похарчила 258 милиона евро за влакове, които са
Коментари Харесай

Испания похарчи 258 млн. за влакове, които са твърде големи за тунелите ѝ

Испания е похарчила 258 милиона евро за влакове, които са прекомерно огромни, с цел да се поберат в тунелите на железопътната мрежа.След като грешката беше разкрита от локалния вестник " Ел Комерсио " в края на предишния месец, двама транспортни шефове бяха уволнени.31-те крайградски влака бяха поръчани от Renfe през 2020 година Те трябваше да заменят остарелия жп парк в едва обвързваните северни самостоятелни области Астурия и Кантабрия .Първоначално планувано за стартиране в употреба през 2024 година, по този начин нужното възобновяване, в този момент евентуално ще бъде отсрочено най-малко до 2026 г.Освен това стана ясно, че производителят, основаната в Баския CAF, е алармирал за грешката още през март 2021 г.Според испанския районен вестник El Diario Montañés президентът на Кантабрия Мигел Анхел Ревиля го е нарекъл " неописуема неточност " и е добавил, че " отговорните би трябвало да бъдат осъдени ".

Различни страни, в това число националният железопътен оператор на Испания Renfe , шефът на железопътната инфраструктура Adif , производителят на транспортни средства CAF и Държавната организация за сигурност на железопътния превоз ( AESF ), са взели участие в този неуспех.След като дава контракта за произвеждане на CAF, Renfe декларира, че е предоставила измервания въз основа на спецификациите на инфраструктурата, предоставени от Adif. По-късно CAF предизвестява, че спецификациите може да не са правилни.Построена през XIX в. , железопътната мрежа на района пресича планински пейзаж. Размерите на тунелите са разнообразни и не дават отговор на общоприетите модерни параметри.Досега са уволнени двама висши чиновници - шефът на преносимия състав на Renfe и ръководителят на отдела за инспекции и релсови технологии на Adif .Испанският министър на превоза Ракел Санчес съобщи, че едвам неотдавна е била осведомена за казуса. Тя е почнала вътрешен одит за това кой е знаел за казуса и за какво не е бил издигнат по-рано.Генералният секретар на Испания по въпросите на инфраструктурата Хавиер Флорес призна, че е бил известен за казуса преди месеци.

Тъй като влаковете са към момента във фаза на планиране, те към момента не са създадени.Макар че това свежда до най-малко разноските за грешката, отнемащият доста време развой ще би трябвало да се повтори, което ще забави построяването на влаковете.Сега те ще се създават, като се употребяват размерите на трен, който към този момент се движи по мрежата, с цел да се направи съпоставяне и да се подсигурява, че те ще преминат през другите тунели. Adif също по този начин ще актуализира надлежно данните за инфраструктурата си, с цел да подсигурява, че това няма да се повтори.

Това не е първото сходно крушение. През 2014 година френският железопътен оператор SNCF поръча 2 000 районни влака, които бяха прекомерно необятни за платформите на мрежата.И в този случай грешката е била породена от данни на шефа на инфраструктурата, които не са отчитали по-старите структури.В този случай влаковете към този момент са били създадени и се е наложило пероните да бъдат преустроени с огромни разноски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР