Испания е по-близо до формирането на коалиционно правителство, след поредните

...
Испания е по-близо до формирането на коалиционно правителство, след поредните
Коментари Харесай

Ще има ли правителство в Испания с помощта на каталунската левица?

Испания е по-близо до образуването на съдружно държавно управление, след следващите избори, които не донесоха излаз от политическата рецесия. Най-голямата сепаратистка партия от Каталуния гласоподава да поддържа образуването на кабинет под управлението на досегашния министър председател Педро Санчес, осведоми БГНЕС, базирайки се на BBC.
Условието на Републиканската левица на Каталуния (РЛК) е държавното управление в Мадрид да възобнови договарянията за самостоятелност на Каталуния от Испания. Около 95% от членовете на РЛК гласоподаваха " за " този ход на извършено вътрешно допитване в партията.
В политическото им съглашение със социалистите написа, че идните диалози за независимостта на Каталуния няма да имат ограничаване на тематиките. Ще бъдат обсъждани в това число референдум за самостоятелност на Каталуния от Испания и прошка за хвърлените в пандиза каталунски политици.
Социалистите настояват, че твърдо са срещу референдум за самостоятелност на Каталуния. Тяхната позиция е, че каталунците и баските са народности в състава на испанската страна.
Социалистите се надяват да образуват кабинет с другата огромна лява партия " Подемос " и РЛК. Заедно трите обединения ще имат 155 депутати, което е по-малко от половината в 350-местния парламент. Все отново с поддръжката на депутати от страната на баските и леви депутати от по-малки обединения, Санчес се надява да успее да образува държавно управление.
РЛК са най-старата и най-голяма сепаратистка партия в Каталуния. Нейният ръководител Ориол Жункерас е един от сепаратистките водачи, които бяха пратени в пандиза за опита да провеждат референдум за самостоятелност през 2017 година. Присъдата на Жункерас е най-тежката - припомнете си в този материал!
В Каталуния РЛК завоюва с три депутатски места повече от десните сепаратисти в региона " Заедно за Каталуния " на някогашния районен министър председател Карлес Пучдемон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР