Испания е на второ място по брой заразени с коронавирус

...
Испания е на второ място по брой заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Българска дизайнерка прави предпазни средства от тиксо и найлон за лекарите в Испания

Испания е на второ място по брой инфектирани с ковид в света. Въпреки това, хората там не са изгубили духа си да се борят. В епицентъра на болестта едно българско семейство съумява да стимулира цяла Испания да оказва помощ на лекарите на първа линия.

Пламена работи в шивашко ателие за висша мода, а брачният партньор й е строител. Близо месец към този момент са си у дома. Тъй като по този начин нужните маски и ръкавици не могат да бъдат открити на никое място в Мадрид, тя шие от остарял чаршаф маски за фамилията си. Дарява и няколко бройки на аптеката под блока, с цел да се раздават гратис на хората.
СЗО: Все повече младежи стават жертва на COVID-19 В Италия към 15 на 100 от подложените на интензивно болнично лекуване са били под 50-годишна възраст
„ Видях в една група по какъв начин вършат престилки от торби за отпадък и единствено ги лепят, това може да се прави от хора, които нямат качества, шивашки - и направих моите първи 50 бройки и тъй като нашата болница тук в нашия квартал беше най-зле, даже пускаха видеа по какъв начин хората са по земята, екипираха ги в стол и взех решение, че първо ще изпратя там “, сподели дизайнерът Пламена Димитрова.

Тъй като напускането на дома не е разрешено, тя моли полицията за помощ с логистиката.

„ Реших, че това нещо би трябвало да го създадем по-мащабно и в групата, която е тук в Мадрид - работа и квартири в Мадрид, аз съм й модератор там, там доста си оказват помощ хората и доста хора я виждат, тя е над 10 000. Реших, че ще споделя там и в случай че някой нещо желае да помогне, да създадем нещо по-голямо, с цел да можем да помогнем на повече лечебни заведения и като разгласих там, Виденова и Мариана Джиновска, незабавно се заеха с техни контакти. Много хора се включиха “, изясни Пламена.

С общи старания седем лечебни заведения в Мадрид стартират да получават всекидневно престилки за еднократна приложимост. Мъжът на Пламена с позволение от полицията обикаля по през целия ден 3-милионния град, с цел да ги разнася. Към всяка пратка има и обръщение от българите към медицинските лица, което да им вдъхне кураж.

Имаме един куп известия от доктори, здравни служащи, които персонално благодарят, това, което вършим за тях. Искам на всеки, когато всичко това свърши, по единично да благодаря, че са повярвали в това нещо, тъй като хората в действителност имат изключителна огромна потребност.

Българи от цяла Испания изпращат на Пламена кашони с тиксо и найлони. Дизайнерката прави и обучителни видеа за престилките на български, а по-късно и на испански, тъй като към самодейността стартират да се включват и испанци. А, с изключение на престилки, лечебните заведения поръчват и шапки, и калцуни.
За четвърти следващ ден борят на жертвите на COVID-19 в Испания спада Някои страни се готвят да облекчат рестриктивните мерки поради вируса, други ускоряват ограниченията
„ Аз по принцип съм човек, който като види, че някой има потребност първо стартира да оказва помощ, пък след това мисли и всички, които са в тази самодейност виждам, че са същите, тъй като всички дами непрекъснато работят “, споделя дизайнерката.

Пламена се надява, че положителното ще се отплати със избавени животи. И макар, че е на хиляди километри от родината, милее и за страната ни и се надява, че това, което вижда в Испания, няма да показа България.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 648 13 26 62 Света 1 699 856 1 021 102 742 376 518 Заразени* Нови Починали България 648 13 26 Света 1 699 856 1 021 102 742
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР