Испания е на път да излезе от политическата безизходица, след

...
Испания е на път да излезе от политическата безизходица, след
Коментари Харесай

Педро Санчес с шанс за нов премиерски мандат в Испания

Испания е на път да излезе от политическата невъзможност, след постигането на основно съглашение сред премиера Педро Санчес и водача на каталунските сепаратисти Карлес Пучдемон.

Испанските социалисти са се договорили с партията " Заедно за Каталуния " за поддръжка на държавно управление на Санчес. В подмяна Мадрид ще даде прошка на водачите на каталунските сепаратисти.



Карлес Пучдемон от години живее в заточение в Брюксел, откакто му беше издадена неоправдателна присъда за провеждането на референдума за самостоятелност на Каталуния.

Действащият министър председател Санчес остана втори на парламентарните избори през юли, само че спечелилите от консервативната " Народна партия " не съумяха да съберат задоволително болшинство за сформирането на кабинет.

От Брюксел през днешния ден желаеха спомагателни уточнения от Санчес по отношение на решението за прошка на каталунските водачи.

В миналите дни новината за вероятната коалиция, която към този момент е реалност, провокира многохилядни митинги в разнообразни испански градове.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР