Испания е изключително важен и желан партньор за България в

...
Испания е изключително важен и желан партньор за България в
Коментари Харесай

Ангелкова в Мадрид: Близо 85 хил. испански туристи са посетили България през 2019 г.

Испания е извънредно значим и мечтан сътрудник за България в туризма. Оценявайки опита, приноса и въздействието на страната като една от водещите туристически дестинации в Европа и света, ние се стремим да развиваме и задълбочаваме двустранните връзки в този извънредно значим за България стопански бранш. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Мадрид на работна среща с Мария Рейес Марото , министър на промишлеността, търговията и туризма на Кралство Испания, заяви пресслужбата на министерството на туризма.

Разговорът се състоя в навечерието на старта на 40-ото интернационално туристическо ревю FITUR , което се организира от 22 до 26 януари. Ангелкова е на работно посещаване в Испания и в програмата й са планувани двустранни срещи с представители на администрацията и бизнеса, както и присъединяване в министерската среща под егидата на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации на тематика " Дебат за бъдещето на устойчивия туризъм в границите на Европейската зелена договорка ".

По време на диалога министър Ангелкова акцентира стратегическото значение на бранша за България с дял от близо 12 на 100 в Брутният вътрешен продукт и 11 на 100 от националната претовареност. Двете страни поддържат доста положителни контакти в областта на туризма и работят интензивно за увеличение на взаимния туристопоток. През интервала януари-ноември 2019 година близо 85 хиляди испански туристи са посетили България, само че опциите са по-големи. Като целогодишна дестинация ние предлагаме доста разнородни предложения за всеобщ и профилиран туризъм, разясни министър Ангелкова. Тя уточни още, че Испания е измежду първите 10 туристически пазара за столицата София, която съставлява емфатичен интерес измежду чужденците с богатото си културно-историческо завещание , съвременни балнео- и СПА услуги, благосъстояние от минерални извори, неповторими поклоннически обекти, винено-кулинарни турове и други.

България притегля и от ден на ден вложители, акцентира министър Ангелкова и предложения сътрудника си да взе участие във второто издание на интернационалната конференция за устойчиви вложения в туризма. Събитието ще се състои от 21 до 23 май 2020 година в най-големия български черноморски курорт Слънчев бряг. Темата е обвързвана с поощряване на капиталовите благоприятни условия за резистентен туризъм в района и в Югоизточна Европа. Първият по рода си конгрес бе проведен в съдействие с доктор Талеб Рифай , общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации от 2009 до 2017 година

На срещата в Мадрид бяха разисквани и опциите за образуване на двустранен конгрес за бизнес и туризъм през тази година в нашата страна с присъединяване на Министерството на стопанската система.-->

Министерството на туризма възнамерява да подпише меморандум за съдействие с Испания в туризма, заяви още министър Ангелкова и насочи покана към събеседничката си да посети България.

Мария Рейес Марото поздрави българската си колежка за напъните в привличане на повече туристи към страната и изрази подготвеност за разширение на съдействието.

FITUR e едно от най-големите туристически изложби в света. През първите три дни борсата е отворена единствено за експерти, а през останалия интервал - и за гости. Участват най-големите испански туроператори и туристически организации.

Представянето на България на форума с щанд от 100 кв. м цели да подтиква популяризирането на новостите в българското туристическо предложение и позициите на страната ни на пазар Испания. Акцентите са свързани с най-търсените артикули: културно-историческия и естествен туризъм, гурме пакети и други Участват 12 туристически организации, общини и компании.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР