Испания е фаворит в предстоящия днес от 17:00 часа осминафинален

...
Испания е фаворит в предстоящия днес от 17:00 часа осминафинален
Коментари Харесай

Домакинството е единственият коз на Русия срещу Испания

Испания е любимец в идния през днешния ден от 17:00 часа осминафинален конфликт с Русия на Мондиал 2018. " Фуриите " единствено загатнаха за опциите си в груповата фаза и с немалка доза шанс приключиха на първото място в компанията на Португалия. След като броени часове преди старта на шампионата селекционерът Хулен Лопетеги беше уволнен, а мястото му зае Фернандо Йеро, някогашният капитан на Реал Мадрид имаше доста задачаи за решение. Ла Роха господства в мачовете си, само че с лекост позволява голове, което е притеснително.

Руснаците стартираха с две разгромни победи против Саудитска Арабия и Египет, само че след това бяха свалени на земята от Уругвай (0:3). Въпреки това, съставът на Станислав Черчесов е кадърен да затрудни Испания, а препълненият " Лужники " ще поддържа Сборная от първата до последната минута.

Отпадането на Германия, Аржентина и Португалия стесни кръга на кандидатите за купата и испанците сигурно са измежду тях. Испания обаче в никакъв случай не е побеждавала хазаин на международно състезание във етапа на елиминациите и това е статистика, която тревожи почитателите на отбора.

Очаква се Лопетеги да гласоподава доверие измежду титулярите на Яго Аспас, който донесе трагичното тъждество против Мароко (2:2). Нападателят на Селта ще работи в офанзива дружно с Диего Коща и Иско, а тримата в средата на терена ще са Серхио Бускетс, Андрес Иниеста и Коке. Жерард Пике получи лека контузия на снощната подготовка, само че ще играе, а другите бранители пред Давид де Хеа ще са Даниел Карвахал, Жорди Алба и капитанът Серхио Рамос.

Домакините ще са добре отпочинали. Срещу Уругвай Черчесов не излезе с оптималния си състав и това бе една от аргументите за тежкото проваляне. Много е евентуално Русия да се пази с петима, като Марио Фернандес и Юрий Жирков ще уплътняват фланговете, а в центъра на защитата ще са Илия Кутепов, Сергей Игнашевич и Фьодор Кудряшов. И тримата не се славят с експедитивност и това ще бъде един от огромните проблеми за Сборная.

Младата звезда Александър Головин, който е все по-близо до трансфер в Челси, ще дърпа конците в средата на терена, а с нелеката задача да обезвреждат испанските халфове ще се нагърбят още Роман Зобнин, Далер Кузяев и Юрий Газинский. На върха на офанзивата Артьом Дзюба още веднъж ще бъде предпочетен пред Фьодор Смолов.

Мондиал 2018, осминафинали:

ИСПАНИЯ - РУСИЯ

Вероятни сформира:

ИСПАНИЯ (4-3-3): Де Хеа; Карвахал, Пике, С. Рамос, Алба; Бускетс, Коке, Иниеста; Иско, Д. Коща, Я. Аспас
Селекционер: Ф. Йеро
РУСИЯ (5-4-1): Акинфеев; М. Фернандес, Кутепов, Игнашевич, Кудряшов, Жирков; Зобнин, Кузяев, Газинский, Головин; Дзюба
Селекционер: С. Черчесов

СЪДИЯ: Бьорн Куйперс (Холандия)
СТАДИОН: " Лужники "
НАЧАЛО: 21:00 часа Мондиал 2018 1/8 кръг, неделя 1 юли  Испания 17:00предстои  Русия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР