Испания е една от малкото развити страни, в които по

...
Испания е една от малкото развити страни, в които по
Коментари Харесай

Двойкаджиите на Европа! Тази държава е на челните места по брой повтарящи класовете ученици и незавършили средно образование

Испания е една от дребното развити страни, в които по време на пандемията учебните заведения са били затворени за най-кратко време, излиза наяве от последния отчет на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Между 1-ви януари 2020 година и 20 май тази година децата не са посещавали образователните часове за към 45 дни в Испания против 101 дни в останалите страни, споделя кореспондентът ни Маргарита Ралчева.

Испания е една от дребното страни, наели 30 000 учители в допълнение в годината на пандемия, с цел да протичат обикновено образователните часове и в това време да има задоволително пространство сред децата. Като позитивен е посочен и фактът, че в проекта на държавното управление е даден приоритет на учителите при имунизирането. Отпуснати са и целеви помощи на учениците, чийто фамилии имат финансови компликации, с цел да могат да продължат да вървят на учебно заведение.

Въпреки всичко това обаче страната е на едно от първите места по брой повтарящи класовете възпитаници и по брой напуснали учебно заведение преди да завършат междинното си обучение. Това са повече момчета в сравнение с девойки, като в групата сред 25 и 34 години 28,3 % не са приключили приблизително обучение, което е два пъти повече от развитите страни( 14,8 %).

Младежката безработица е съвсем 28 на 100 при междинна за останалите страни от 15%.

Авторите на отчета означават, че хората с ниско обучение освен имат проблеми при намирането на работа, само че и заплатите им са на половина от междинната за страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР