Испания дискретно експулсирала най-малко двама служители на посолството на САЩ,

...
Испания дискретно експулсирала най-малко двама служители на посолството на САЩ,
Коментари Харесай

Испания изгонила най-малко двама служители на американското посолство

Испания дискретно експулсирала минимум двама чиновници на посолството на Съединени американски щати , упрекнати в подкупване на чиновници на испанското разузнаване за приемане на секретна информация, заяви вестник El Pais в четвъртък, базирайки се на държавни източници

Няма неотложно удостоверение от двете страни, които са съдружници и като цяло споделят разследваща информация между тях.

Служителите на посолството, които El Pais не разпознава по име или пост, са били безшумно изтеглени по искане на Мадрид , откакто следствие сподели, че двама чиновници на испанското разузнаване са дали информация против " огромна сума ".

Повече от двама американски " шпиони " може да са били забъркани в тази история, написа вестникът, базирайки се на неидентифицирани държавни източници.

Офицери от испанската разследваща организация (CNI), районен началник и негов асистент, са били задържани преди два месеца и делото им е било засекретено , сподели El Pais.

Посланикът на Съединени американски щати Джулиса Рейносо е била извикана от испанските управляващи, само че е декларирала, че не знае нищо за случая и се е извинила, се прибавя в материала. След това Вашингтон е извършил настояването на испанските министерства на защитата и външните работи двамата американски чиновници на посолството да изоставен страната.

Официален представител на Съединени американски щати в Испания сподели, че Рейносо няма да разяснява въпроса.

Говорителите на испанското външно министерство и Върховния съд отхвърлиха коментар, до момента в който CNI и министерството на защитата не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар на Ройтерс.

" Това е доста сериозен въпрос, защото вербуването на секрети сътрудници от нация хазаин, с цел да предадат личната си страна, е намерено неприятелски акт, осъществен всекидневно против противников държавни управления, само че в никакъв случай с другари или съдружници ", написа El Pais.
 Педро Санчес още веднъж ще бъде министър председател на Испания
Педро Санчес още веднъж ще бъде министър председател на Испания

Той си обезпечи и болшинство в парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР