Испанецът Роберто Карбайес Баена спечели титлата на турнира по тенис

...
Испанецът Роберто Карбайес Баена спечели титлата на турнира по тенис
Коментари Харесай

Испанец триумфира на тенис турнира в Маракеш

Испанецът Роберто Карбайес Баена завоюва купата на шампионата по тенис на клей в Маракеш (Мароко) от сериите АТП 250 с награден фонд 562 815 евро.

30-годишният Баена направи поврат и победи на финала Александър Мюлер (Франция) с 4:6, 7:6(3), 6:2 за 3:20 часа на корта.

Испанецът игра на край на АТП за повторно в кариерата си и завоюва втори трофей след този в Кито (Еквадор) през 2018-а година. Баена към този момент има 11 победи в 14 мача в Маракеш, като игра на полуфиналите през 2014-а като квалификант и на четвъртфиналите през предишния сезон.  

Мюлер направи един пробив в седмия гейм по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част Баена пропиля задатък от 4:2, само че завоюва тайбрека със 7:3 и изравни резултата. В третия сет испанецът доминираше, взе подаването на противника си два пъти и затвори дуела с първия си мачбол.

" Толкова съм изтощен, само че съм доста, доста благополучен. Беше извънредно сложен мач. Опитах се да се боря за всяка точка. Не знам какво да кажа. Толкова съм благополучен ", съобщи Баена след триумфа.

Автор: Ива Кръстева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР