Испанецът Рафаел Надал прекъсна серията си от четири последователни загуби

...
Испанецът Рафаел Надал прекъсна серията си от четири последователни загуби
Коментари Харесай

Рафаел Надал завърши сезона с победа

Испанецът Рафаел Надал прекъсна серията си от четири поредни загуби в публични мачове с триумф със 7:5, 7:5 над норвежеца Каспер Рууд в дуел от Зелената група на Финалния шампионат на АТП.

Срещата сред двамата значително бе с протоколен темперамент, откакто испанецът бе изгубил в по два сета първите си два мача, до момента в който Рууд бе спечелил в по два сета двата си откриващи дуела. Така сигурно Надал щеше да приключи на последно място в групата, до момента в който Рууд - на първо.

В " Пала Алпитур " в Торино обаче финалистите от тазгодишния " Ролан Гарос " съумяха да зарадват почитателите с първокласен тенис, като Надал несъмнено съумя да показва по-добра форма от тази в срещите си с американеца Тейлър Фриц и канадеца Феликс Оже-Алиасим в предходните дни.

И двата сета се развиха по безусловно еднакъв сюжет. В тях имаше единствено по един пробив, като той пристигна в последния гейм и в двата случая. Надал обаче записа с 12 аса повече от противника си - 16 против 4, както и 93 % извоювани точки при вкаран първи сервис. Носителят на 22 трофеи от Големия шлем реализира и двойно по-голям брой печеливши удари - 38 против 19 за Рууд, а при непредизвиканите неточности тези на Надал бяха 16 против 18 на противника му.

За Надал, който нямаше победа в формален мач от Откритото състезание на Съединени американски щати при започване на септември, това бе финален спортен мач за сезон 2022. Още през идната седмица обаче той се насочва към Южна и Централна Америка, където ще изиграе шест демонстративни мача, от които пет ще бъдат против Рууд.

Въпреки загубата си в днешния ден Каспер Рууд приключва като първи в Зелената група. В полуфиналите той чака спечелилия от дуела сред гръка Стефанос Циципас и руснака Андрей Рубльов, които ще решат в петък втория в Червената група.

Наградният фонд на Финалите на АТП е 14,750 милиона щатски $.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР