Испанецът Карлос Алкарас ще играе в своя първи финал на

...
Испанецът Карлос Алкарас ще играе в своя първи финал на
Коментари Харесай

Карлос Алкарас е на финал на турнира Куинс Клъб

Испанецът Карлос Алкарас ще играе в своя първи край на тревен корт, откакто преодоля Себастиан Корда (САЩ) със 6:3, 6:4 на полуфинал влиятелния шампионат " Куинс Клъб ". В другия полуфинал номер 7 в схемата на шампионата Алекс де Минор (Австралия), който също в два сета отстрани датчанина Хоргер Руне (номер 2 в схемата на турнира) със 6:3, 7:6 (2).

Номер 2 в международната класация Алкарас контролираше събитията на корта от самото начало, макар че срещата стартира с пробив на Корда. Но Алкарас го върна неотложно. От този миг, макар че и двамата имаха няколко шанса за пробив, мачът беше еднакъв до 4:3 в интерес на испанеца. Алкарас осъществя втория си пробив в мача, с цел да направи 5:3 и да сервира, с цел да вземе сета. Той показва непоклатимост от началната линия и разумно поведе с 1-0 сета след 6:3.

Корда се опита да нанесе вреди на Алкарас с мощен начален удар, само че макар че вкара пет аса, позволи и четири двойни неточности и беше доста уязвим при втория сервис, където завоюва единствено 29 %. Въпреки че Алкарас също имаше проблеми и с втори сервис и с някои на пръв взор лесни топки, грешките на американеца бяха повече. Реално във втория сет Карлос Алкарас поведе рано, когато съумя да пробие Себастиан Корда при 1:1 и оттова задържа преимуществото до 5:4, където сервира за успеха и затвори мача и класирането си за на финала с 6:4 и два чисти сета.

В предходния стадий от шампионата Алкарас отстрани българската топ-звезда Григор Димитров. За Алкарас купата има още един значим претекст – при триумф на финала той ще си върне 1-ото място в Световната класация на АТР/ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР