Испанецът Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си на Откритото

...
Испанецът Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си на Откритото
Коментари Харесай

Алкарас е на 1/4-финал в Ню Йорк, Зверев спечели маратонски мач със Синер

Испанецът Карлос Алкарас продължава отбраната на купата си на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Водачът в международната класация и номер 1 в схемата победи италианеца Матео Арналди с 6:3, 6:3, 6:4 за близо два часа на корта, с цел да продължи на четвъртфиналите. Испанецът направи пет пробива в дуела и веднъж загуби подаването си.

" Интензивността от началото до последната топка ми хареса. Изиграх в действителност мощен мач, с малко неточности, демонстрирах моята игра. Доволен съм от представянето си ", сподели 20-годишният първенец от " Уимбълдън ".

Следващият противник на Алкарас ще бъде номер 12 в схемата и някогашен финалист в шампионата Александър Зверев (Германия), който отстрани шестия подложен Яник Синер (Италия) с 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3 в дуел, траял 4:41 часа.

26-годишният немец, който поради травма на глезена пропусна съвсем целия минал сезон, направи пробив в деветия гейм по пътя си към триумфа в първия сет.

Синер отговори неотложно и взе задатък от 3:0 във втората част, а след 6:3 изравни резултата на корт " Артър Аш " против финалиста от 2020 година.

Италианецът получи крампи и на двата крайници в идващия сет. 22-годишният Синер избави пет точки за пробив, с цел да удържи до 2:2, само че 12-ият подложен Зверев завоюва идващите четири следващи гейма и още веднъж взе задатък.

Световният номер 6 Синър съумя да вземе подаването на германеца в деветия гейм на четвъртата част и да изравни, само че решителен пробив при започване на петия сет даде преимущество на Зверев. Той съумя да резервира успокоение да края и да затвори срещата след 4 часа и 41 минути.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР