Испанецът Хорхе Мартин (Prima Pramac Racing) спечели състезанието за Голямата

...
Испанецът Хорхе Мартин (Prima Pramac Racing) спечели състезанието за Голямата
Коментари Харесай

Хорхе Мартин спечели състезанието за Гран при на Португалия по мотоциклетизъм в клас MotoGP

Испанецът Хорхе Мартин (Prima Pramac Racing) завоюва надпреварата за Голямата премия на Португалия в клас MotoGP, втори кръг от международния шампионат по мотоциклетизъм на писта. Пред погледа на известния футболен треньор Жозе Моуриньо Мартин финишира за 41:18.138 минути. Това е втора победа за испанския водач за сезона след триумфа му в спринтово съревнование преди две седмици в Катар и общо шеста в клас MotoGP.

" Знаех на какво съм кадърен. Маверик и Енеа бяха супер близо, само че в последна сметка съумях да се преборя за успеха ", съобщи Хорхе Мартин.

Втори остана Енеа Бастианини (Италия, Ducati Lenovo Team), на 0.882 секунди, а на трето място приключи 19-годишният Педро Акоста (Испания, Red Bull GASGAS Tech3), с закъснение от 5.363 секунди. Това е първо класиране на подиума за Акоста, който започва от седма позиция. В едвам второто си съревнование в MotoGP Педро Акоста стана третият най-млад водач, класирал се в призовата тройка в историята на кралския клас.

Световният първенец от последните два сезона и победител в първото съревнование за годината в Катар Франческо Баная (Италия, Ducati Lenovo) падна три обиколки преди края след конфликт с шесткратния отличник Марк Маркес (Испания, Gresini Racing MotoGP™) и не съумя да приключи конкуренцията в Португалия.

Същото се случи и с спечелилия от съботния спринт Маверик Винялес (Испания, Aprilia Racing), който се движеше втори, само че отпадна в последната обиколка поради механически проблем.

Хорхе Мартин поведе в генералното класиране при водачите с 60 точки, следван от Брад Байндър (РЮА, Red Bull KTM) с 42 точки. Байндър, който бе втори в Катар, през днешния ден финишира на четвърта позиция, на 11.129 секунди от Мартин. Трети се подрежда Бастианини с 39, а Франческо Баная е четвърти с 37 точки след първите два кръга за сезона.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР