Ислямски учени твърдят, че половата зрялост при момчетата се достига

...
Ислямски учени твърдят, че половата зрялост при момчетата се достига
Коментари Харесай

Турските имами скандализираха: Момичетата могат да се женят на 9!

Ислямски учени настояват, че половата зрялост при момчетата се доближава на 12 години, а при девойките - на 9 години. От тази възраст те можели да се женят и без позволение. В Турция неотдавна нашумя един абсурден случай.

Фотографът Онур Албайрак снима сватби от 17 години насам, написа „ Шпигел “ и показва героя на историята като приветлив и балансиран човек, който вдъхва доверие. Случката, в която е забъркан, е следната. Албайрак трябвало да снима сватбено празненство в естествения парк " Тургут Йозал ", ситуиран близо до анадолския град Малатия.

Още при започване на фотосите обаче фотографът вижда, че невестата гледа тъжно и цялата трепери от боязън. Въпросът на какъв брой е години очевидно я хвърля в ужас. Онур Албайрак се обръща към жениха и му споделя: " Не фотографирам малолетни булки, това е мой принцип. Потърсете си различен фотограф ". След повторния му корав отвод женихът нападателно се нахвърля против него. Онур Албайрак оставя настрани фотоапарата и му разрушава носа, скицира случилото се " Шпигел " съгласно изявления в турските медии.


В Република Турция, която по конституция е световна страна, 15 на 100 от девойките биват омъжени, преди да навършат 18 години, а 1% - и без да са навършили 15 години, отбелязва по-нататък изданието, представено от Дойче веле. И разяснява, че става дума за религиозни бракове, тъй като гражданските бракове в Турция са вероятни едвам след навършване на 18-та година.

Проблемът е, че духовните лица, които подписват браковете, напълно не са някакви скрито настоящи фанатици, а имами, чиято активност се финансира и управлява от страната. Турската дирекция по вероизповеданията - " Дианет " - разполага с над 100 хиляди чиновници и бюджет от един милиард евро.

В публично издадения при започване на годината набожен справочник категорично се показва, че, съгласно ислямските учени най-ниската възрастова граница на полова зрялост при момчетата е 12 години, а при девойките - 9 години. От тази възраст нататък момчетата и девойките носели цялостна отговорност в юридически, набожен и полов смисъл – с други думи, те могат да се женят и без единодушието на родителите.

Кучетата си лаят, керванът си върви
Тези тълкувания провокираха вълна от митинги в Турция, тъй че в последна сметка се наложи създателите на наръчника да го смъкват от интернет. Но кучетата си лаят, а керванът си върви… За децата, които биват омъжвани или женени още напълно невръстни, всичко това остана без последици. В Турция детските бракове си остават вероятни. След като фотографът Онур Албайрак откри храброст обществено да застане против тази порочна процедура, в очите на мнозина той се трансформира в воин, показва " Шпигел ".

Всъщност, героичната интервенция на фотографа по този начин и не съумя да предотврати сватбата на 15-годишното момиче. Сватбената двойка просто останала без фотоси от парка „ Тургут Йозал ". " Пак по този начин бих постъпил, в случай че би трябвало. Да се подписват бракове с деца значи да се издевателства над малолетни ", написа във Фейсбук два дни след случая Онур Албайрак, представен от " Шпигел ". След произшествието в парка обаче негови другари дни наред охранявали ателието му, с цел да го защитят от възможни набези.

Във Фейсбук фотографът беше отправил и апели към турските шивачи да не шият сватбени костюми за малолетни, а турските фризьори - да не вършат сватбените прически на малолетни булки. " Фактът, че си затваряме очите, е най-големият ни зложелател и той е толкоз огромен, че мъчно ще го преборим ", написа Онур Албайрак.

Междувременно обаче той е смълчан. Изтрил е всички постинги по случая от профила си във Фейсбук. И не дава изявленията - твърди, че към този момент нямал нищо общо със случая. " Знае се, че е разпитван от полицията. И по всичко проличава, че някой е отвърнал на удара ", заключава сп. Шпигел ".

Източник: dnes.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР