„Ислямска държава“ счита, че войната в Украйна е разпад на

...
„Ислямска държава“ счита, че войната в Украйна е разпад на
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: „Ислямска държава“ счита, че войната в Украйна е разпад на международната политическа система

„ Ислямска страна “ смята, че войната в Украйна е разпад на интернационалната политическа система, открита след Втората международна война. Организацията споделя, че към този момент е фактор във всичко, което се случва в света, за определяне на нова политическа система. Това сподели за БНР журналистът и анализатор Мохамед Халаф, цитирайки уводна публикация в седмичника на „ Ислямска страна “.

„ В публикацията войната е наречена „ война сред две кръстоносни сили от неверници “. А преди този момент имаше цялостно безмълвие за убийството на новия водач на ИД от американците предишния месец. Обяснението за войната е, че тя е неизбежна и божие наказване за неверниците. ИД имаше апели в тази публикация към всички техни кафези в света да се засилват и да правят офанзиви, да атакуват разнообразни хора в разнообразни страни. Генералният секретар на Организация на обединените нации предизвести, че има действителна опасност от ИД, която заплашва мира в света. Антонио Гутериш прикани страните да наблюдават за активизиране на ислямистите. Когато има вътрешен спор и интернационален спор, се употребява доста добре в така наречен „ дребни войни в огромната война “. Путин към този момент активизира чеченците на Кадиров. Асад има утвърждение за 22 000 сирийци, сякаш доброволци, само че те са наемници, които да поддържат съветската войска. Путин се проваля и очевидно към този момент напъните му ще бъдат ориентирани към Донбас. Там ще има улична борба, в която ще вземат участие чеченците. Но имаме и други чеченци – тези на Додаев, които са против Кадиров и Русия. Имаме палестинци, които поддържат Башар Асад. Но има и други сирийци, които са съперници на Сирия, на Асад. Те са от местата под надзор на Турция “, разяснява Халаф.

Експертът по Близкия изток изрази удивление по какъв начин е допустимо Владимир Путин, който е декларирал Русия като бранител на православието и на християните в Близкия изток, внезапно стартира да употребява ислямисти: „ Той разрушава всички показа за това, което се е опитвал да направи през последните години. “

Според Халаф ще бъдем очевидци на възраждането на така наречен „ вълци единаци “.

„ Нямаме потребност от пари, оръжие, химически съставки, а от един нож, сатър, кола, с цел да бъде осъществен атентат. Едно време имаше мъртвило на ИД. След започването на войната в Украйна виждаме активизация и наличие в обществените мрежи. Те приканват за рекрутиране “, съобщи Халаф.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР