Ислямска държава (ИД) е разгромена, това е заявил Сергей Шойгу.

...
Ислямска държава (ИД) е разгромена, това е заявил Сергей Шойгу.
Коментари Харесай

Русия: ИД е разгромена

Ислямска страна (ИД) е разгромена, това е декларирал Сергей Шойгу.

Руският боен министър е написал публикация за профилираното издание "Красная Звезда " във връзка петата годишнина от началото на военната интервенция на Москва в Сирия, стартирала на днешната дата.

"Нашата задача бе нужда, а решението на нашия президент и висш главнокомандващ Владимир Путин бе правилно, в случай че не и единственото допустимо ", е показал още ръководителят на силовото ведомство.

"През миналите пет години ние постигнахме триумфи. ИД е разгромена. Ликвидирани са към 133 000 екстремисти, измежду които 865-ма техни командири. През отчетния интервал са унищожени над 110 000 обекта на терористите (арсенали, мощности за произвеждане на оръжия, муниции и преправка на петрол и газ) ", е добавил създателят на обширния материал.



"С наша помощ въоръжените сили на Сирийската арабска република са освободили 88 % от територията на страната. По родните си места се завърнаха над два милиона поданици, от които над половината са били вътрешно преместени. Намаля и потокът на бежанци от Сирия към други страни ", показал е още Шойгу.

Министърът е припомнил, че съветските военни са дали жертви по време на интервенцията. "Ние постоянно ще помним старши лейтенант Александър Прохоренко (загинал по време на боевете в град Палмира през 2016 г.), водач Су-24 Олег Пешков (убит през 2015 година от бойци на протурска милиция в Сирия) и всички наши съграждани, починали в близкоизточната страна ", е добавил военният министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР