Ислямистката партия Ал Нахда води парламентарните избори в Тунис, следвана

...
Ислямистката партия Ал Нахда води парламентарните избори в Тунис, следвана
Коментари Харесай

Ислямисти водят на вота в Тунис

Ислямистката партия Ал Нахда води парламентарните избори в Тунис, следвана от партията Сърцето на Тунис (ръководена от намиращия се в пандиза претендент за президент медиен магнат Набил Каруи. Третата позиция със съществено закъснение е заета от политическото придвижване " Свободен Дюстур ", на четвърто място е обединението Ал-Карама.

Повече от 15,3 хиляди претенденти аплайват за депутатски мандати в 217-мата Асамблея на народните представители.

Избирателната интензивност на парламентарните избори в Тунис в неделя беше 41,32%, мъжете бяха по-активни по време на гласуването. Това заяви ръководителят на Висшата самостоятелна изборна комисия, извършва функционалностите на Централната изборна комисия Набил Бафун.

Според локалните политолози, след съществено проваляне на представители на ръководещия либерално-демократичен лагер в първия тур на предварителните президентски избори (вторият тур се чака на 13 октомври), главните любимци на парламентарните избори бяха претенденти от антисистемни политически сили, както и претендентите на ислямистката партия Ал-Нахда ". Поради спада на равнището на публично доверие в сегашните управляващи и известността на новото потомство политици, тунизийските специалисти предвиждат появяването на огромен брой съвсем равни по брой парламентарни блокове, различаващи се в своите идеологически и политически възгледи. Тези условия ще основат спънки за образуването на обединения и придобиването на болшинство, което ще се отрази отрицателно на процеса на договаряне и сформиране на новия кабинет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР