Исландската Wow Air Hf спря дейността си, след като не

...
Исландската Wow Air Hf спря дейността си, след като не
Коментари Харесай

Още една европейска авиокомпания спря полетите

Исландската Wow Air Hf спря активността си, откакто не съумя да реализира съглашение с вложителите си за свежо финансиране, предават международни медии. Всички полети са анулирани, а компанията предлага на клиентите си да запазят билети при други превозвачи.

" Времето ни изтече и за жалост не успяхме да намерим финансиране ", съобщи ръководителят на борда Скули Могенсен. " Няма да си простя, че не започнах ограничения по-рано ", написа още той в писмо до чиновниците.

Могенсен трескаво търсеше вложения през последните месеци, с цел да избави компанията, която сътвори през 2011 година Разговори бяха водени и с съперника Icelandair, както и с американския фонд Indigo Partners, написа Bloomberg.

По-рано в четвъртък компанията съобщи, че е " на финалния стадий " по набиране на нови средства от група вложители и съобщи на пасажерите, че полетите са анулирани краткотрайно, до момента в който бъдат финализирани документите.

През седмицата Wow си купи малко време, като реализира договорка, при която обърна част от дълга в дялове.

Заедно с Icelandair, Wow изигра основна роля за туристическия взрив в Исландия, траял цяло десетилетие. През 2018 година компанията е превозила 3,5 милиона пасажери.

Кризата с Wow отслаби кроната. След незабавно съвещание на държавното управление обаче бе взето решение, че няма да бъдат употребявани пари на данъкоплатците, с цел да бъде избавена компанията.

Сривът е най-малко осмият на европейска самолетната компания от предишното лято насам. Белгийската VLM разгласи разпродажба през август, а швейцарската Skywork Airlines AG също спря полетите. Германското поделение на Small Planet подаде документи за банкрут през септември, а скандинавската Primera Air се срина през октомври. Базираната в Берлин Germania и английската Flybmi също стопираха активност предишния месец.
 Germania разгласи банкрут
Още една немска самолетна компания разгласи банкрут

Тя ще приключи активност незабавно
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР