Исландия може да се похвали с най-младите милиардери в Европа

...
Исландия може да се похвали с най-младите милиардери в Европа
Коментари Харесай

Страните с най-млади милиардери в Европа

Исландия може да се похвали с най-младите милиардери в Европа със междинна възраст на хората със седемцифрено положение в страната от 48.5 години, сочи изследване на GetCash.com, основано на данни на Forbes.

Най-младият милиардер в Исландия е Давид Хелгасон (44 г.), съосновател на компанията за разработка на игри Unity Software.

Компанията излезе на борсата в Ню Йорк през 2020 година, а Хелгасон има 4-процентен дял в нея.

Другият исландския милиардер е вложителят Тор Бьорголфсон (59 г.)

Дания заема второто място, като междинната възраст на милиардерите в страната е 49.4 години. Най-младият милиардер в Дания е наследницата на компанията за обувки Ecco Анна Каспжак (32 г.), до момента в който един от основателите на Lego Келд Кийлд Кирк Кристиянсен (74 г.) и най-големият акционер в компанията за медицински произведения Coloplast Нилс Петер Луис-Хансен (74 г.) са най-възрастните.

Челната тройка се оформя от Норвегия, където междинната възраст на милиардерите е 52.3 година Наследниците на холдинговата компания Ferd AS - сестрите Александра (25 г.) и Катарина Андресен (27 г.), са най-младите милиардери в страната.

На противоположния полюс се намира Монако, което се подрежда на 28-ма позиция в класацията. В княжеството, което е известно с концентрацията си на богаташи, междинната възраст на милиардерите е 79.6 година Известните братя дилъри на съвременно изкуство Давид (73 г.) и Езра (75 г.) Нахмад са най-възрастните милиардери в страната.

Най-младият милиардер в Европа е германецът Кевин Давид Леман, който е едвам на 19 година Той има 50% от веригата магазини dm.

Второто и третото място са за Александра (25 г.) и Катерина Андресен (35 г.), до момента в който на четвърто място се подрежда Густав Магнар Витзоу. Той също е норвежец и има половината от учредената от татко му компания SalMar ASA, занимаваща се с произвеждане на сьомга.

Челната петица на най-младите милиардери в Европа се добавя от Лиза Дрекселмайер, акционер в компанията притежател на немския производител на авточасти Fritz Draexlmaier Co & KG.

Най-възрастният милиардер в Европа е 95-годишният швейцарец Серджо Мантегаца, ръководител и притежател на мултинационална туристическа компания Globus.

След него се подреждат германкaта Траудл Енгелхорн (94 г.), ирландецът Палонджи Мистри (93 г.), австриецът Гастон Глок (92 г.) и англичанинът Бърни Екълстоун (91 г.)

Използвайки данни на Forbes, от GetCash.com са открили имената и възрастта на 619 милиардери от 29 страни в Европа. Сред тях не са Албания, Андора, Армения, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Естония, Казахстан, Северна Макдония, Сан Марино и Словния заради липса на информация за тях във Forbes. Данните са настоящи към 4 февруари 2022 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР