Исландия е една живописна страна, която често за съжаление не

...
Исландия е една живописна страна, която често за съжаление не
Коментари Харесай

8 необичайни неща, които може да направите само в Исландия

Исландия е една живописна страна, която постоянно за жалост не попада в полезрението на доста пътешественици. Те обаче губят, тъй като тук в действителност има страхотни неща, които може да посетите и извършите, както ще се убедите сами от този лист на Mental Floss.

1. Да плувате край гейзер

" Тайната лагуна " е най-старият плувен басейн в Исландия, отворил порти през 1891 година Той се намира върху геотермални извори, които затоплят водата целогодишно, а гейзер изригва на всеки пет минути, за благополучие безвредно.

2. Да научите за елфите и джуджетата

Тези фолклорни герои от дълго време са част от историите и легендите на Исландия и съгласно изследване от 1998 година, цели 54 % от жителите имат вяра в съществуването на невидими елфи. В столицата Рейкявик даже има учебно заведение за елфи, където може да слушате за тях в напълно академична атмосфера.

3. Да разгледате полето от лава Димуборгир

Разположено в северна Исландия, това е голямо поле от лава с причудливи вулканични формирания и пещери. Ако ви наподобява на сцена от " Игра на тронове ", това е по този начин, тъй като тук са снимани елементи от сериала.

4. Да посетите един скришен водопад

В южната част на страната се намират някои от най-красивите водопади, а измежду тях и един, който е прочут на малко на брой пътешественици. Името му е Gljúfrabúi и даже не се опитваме да го произнесем вярно. Той е прикрит измежду планините и достъпът става през дребен процеп в скалите.

5. Да научите повече за антична Исландия от един неповторим музей

В продължение на стотици години локалните поданици са обитавали особено издигнати къщи, изолирани с естествени природнозелени стени и покриви, които да ги защищават от тежката зима. Днес може да видите част от тези старовремски къщи в музея на остаряла Исландия, който се намира в покрайнините на столицата.

6. Да плувате сред тектонските плочи

За едно в действителност незабравимо преживяване, не пропускайте един тур през разлома Силфра, където две тектонски плочи постепенно се разделечават една от друга със скорост от два сантиметра на година. Ще видите и някои от най-кристално чистите и сини води.

7. Да влезете в гърлото на вулкан

Вулканът Thrihnukagigur - още едно име, което не се наемаме да произнесем - е изненадващо гостолюбив към туристите. Асансьор, сходен на кошница, ще ви спусне в неговия кратер, който може да разгледате за половин час.

8. Да посетите остров Гримзи в Полярния кръг

Тричасово пътешестване с лодка ще ви води до острова, който е единствената част от Исландия, ситуирана в рамките на Полярния кръг. Островът е с размер над пет квадратни километра и има стотина жители. Тук може да плувате, карате колело и да се насладите на Северното зарево.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР