Исламабад, Пакистан – Пакистан и Международният валутен фонд (МВФ) постигнаха

...
Исламабад, Пакистан – Пакистан и Международният валутен фонд (МВФ) постигнаха
Коментари Харесай

Пакистан и МВФ постигнаха споразумение на ниво персонал за освобождаване на $1,1 млрд. от спасителния пакет

Исламабад, Пакистан – Пакистан и Международният валутен фонд (МВФ) реализираха съглашение на равнище личен състав за освобождение на 1,1 милиарда $ от избавителен пакет от 3 милиарда $, от който задлъжнялата страна се нуждаеше, с цел да избегне банкрут на страната.

„ Екипът на МВФ реализира съглашение на равнище личен състав с пакистанските управляващи по отношение на втория и финален обзор на стабилизационната стратегия на Пакистан “, се споделя в изказване на МВФ в сряда.

Базираният в Съединените щати кредитор съобщи, че парите ще бъдат изплатени след утвърждение от изпълнителния съвет на МВФ преди съглашението, контрактувано предходната година, да изтече на 11 април.

Съобщението пристигна след петдневни договаряния сред МВФ и новоизбраното държавно управление на премиера Шехбаз Шариф в Исламабад.

МВФ сподели, че „ икономическото и финансовото положение на Пакистан се е подобрило “ през последните месеци, само че добави, че растежът се „ чака да бъде непретенциозен тази година и инфлацията...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР