Искри в управляваща коалиция заради АЕЦ Белене. От БСП припомниха

...
Искри в управляваща коалиция заради АЕЦ Белене. От БСП припомниха
Коментари Харесай

Искри в управляваща коалиция заради АЕЦ "Белене"


Искри в ръководеща коалиция поради АЕЦ " Белене ". От Българска социалистическа партия припомниха на сътрудниците си от „ Продължаваме промяната “, че съдружното им съглашение не изключва и градежа на АЕЦ " Белене ".

Повод за това станаха няколко изявления на премиера Кирил Петков по отношение на нуклеарната централа, последното от което в особено изявление пред bTV.

" Ние просто светваме лампата и предизвестяваме, че всеки е задължен и всеки би трябвало да съблюдава съдружното съглашение. За да има непоклатимост в страната, било то и икономическа, първо би трябвало да има политическа непоклатимост, нали по този начин. И заявяваме, че ние сме за политическа непоклатимост, по тази причина желаеме да забележим този разбор. Защото аз не считам, че министър-председателят приказва по този начин без да е изработен разбор. Искайте и вие този разбор да го видите, и в действителност за какво той дефинира кой план е печеливш и кой не ", сподели Драгомир Стойнев, народен представител от " Българска социалистическа партия за България ".

От " Продължаваме промяната " обявиха, че няма оттегляне от съдружното съглашение.

" Считаме, че България би трябвало да има атомни електроцентрали в бъдеще такива планове. Преди малко комуникирахме тази тематика с съдружните сътрудници. Предполагам, че ще продължат тези разговори”, отвърна Радослав Рибарски, народен представител от " Продължаваме промяната ".

И от " Демократична България " обявиха, че не виждат напрежение:

" Трябва да има разбор и на база на този разбор се вземат дефинитивни решения. Впрочем, огромна част от тези решение ще се вземат не от премиера и от държавното управление, ще се вземат в Народното събрание ", разяснява Христо Иванов, ръководител на „ Демократична България”.

От ГЕРБ разкритикуваха ръководещите:

" Напоследък не е ясно какво са се разбрали съдружните сътрудници в съдружното съглашение и какво в действителност се случва на процедура. Както виждате, имат разлики по някои съществени тематики – по оптималния застрахователен приход, недостига във връзка с бюджета и строителството на плана АЕЦ „ Белене”, съобщи Теменужка Петкова, народен представител от ГЕРБ-СДС.

От Движение за права и свободи пък обявиха, че държавното управление няма ясна визия за развиването на енергийния бранш.

„ Управляващата коалиция нямат изясненост по какъв начин и по какъв метод и къде да бъдат построени базовите мощности на България”, сподели Рамадан Аталай, народен представител от Движение за права и свободи.

От ръководещото болшинство означиха, че каквото и решение да се вземе, то минава през Народното събрание.

От Движение за права и свободи обявиха преди минути, че сезират прокуратурата за съгласуваност на сдружения, производители на електрическа сила и търговци на електрическа сила, както за съгласуваност на други сдружения с офшорки и хипотетично укриване на налози.

От Движение за права и свободи желаят още чуване на финансовия министър Асен Василев по тематиката за Плана за възобновяване и развиване. Депутатите съумяха да се скарат БУЛСТАТ приключването на персоналните данни, а от „ Възраждане” оповестиха, че готвят нов митинг идната седмица против зеления документ, този път пред Министерския съвет.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР