Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София“,

...
Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София“,
Коментари Харесай

Проверка за дискриминация започва на летище София след сигнал на Наоми Кембъл

„ Искрено съжаляваме за отрицателните прекарвания на госпожа Кембъл в София “, обявиха от летището.
Летище София стартира цялостна инспекция след обява на вестник „ Дейли Мейл “, в която се твърди, че световноизвестният фотомодел Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Кембъл е била в България от 19 до 22 май за реклама на международен фешън бранд.

„ Искрено съжаляваме за отрицателните прекарвания на госпожа Кембъл в София. Днес започнахме цялостна инспекция на случилото се. В контакт сме с българските митнически управляващи, които потвърдиха, че инспекцията на пасажери и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме чиновниците на следващия ден, с цел да проучим случая изцяло “, оповестиха от летище София през вчерашния ден следобяд на страницата си във Facebook.

Според „ Дейли Мейл “, при идване на летището митничари са поискали да създадат цялостна инспекция на багажа на 52-годишната манекенка.

Източници настояват, че Наоми е била „ доста смутена “ от случилото се и е била твърдо уверена, че е селектирана за претършуване, тъй като е чернокожа. „ Наоми беше доста смутена. Целият случай й се отрази извънредно. Тя беше на път за вълнуващи фотоси, които очакваше с неспокойствие, само че това малко помрачи престоя й в София “, описа пред „ DailyMail “ другар на модела.

От изданието означават още, че личният състав на летище София не е дал отговор на многократните им претенции за коментар.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР