Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в Беновска пита“ в пита-Радио

...
Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в Беновска пита“ в пита-Радио
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Какво научи Вътрешна македонска революционна организация да не прави в политиката?

„ Вътрешна македонска революционна организация какво научи да не прави в политиката от времето, когато не сте в дейната политика и по-късно, ще се въздържа от квалификации, ръководство на Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ? “, попита водещата Илиана Беновска. Искрен Веселинов отговори: „ Научихме се да не вършим компромис с нечистоплътни хора и политически партии! “.

Равносметката за Вътрешна македонска революционна организация от присъединяване им във властта по време на третото държавно управление на Борисов.

Беновска попита: „ Теглите ме за езика – бяхте ли създали компромис с ГЕРБ? “. Веселинов отговори, че в действителност Вътрешна македонска революционна организация са били създали компромис с Марешки, когато са се явили дружно на избори. Той продължи: „ С ГЕРБ сме правили доста взаимни отстъпки, само че не такива, които са неистина за самите нас! В ръководството с ГЕРБ отидохме с ясното схващане, че сме разнообразни, че ще бъде битка за всяка една наша концепция, че ще има замитане на наши цели! Борихме се и реализирахме не малко! Ние нямаме някакви излъгани упования там, макар че не сме идентични като хрумвания, като дух! Разочарованията пристигнаха от обединения, които възприемахме като патриотични, а те не бяха! “.

„ Не ви ли изигра неприятна смешка това, че разделихте този родолюбив фронт – Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Марешки? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че в действителност патриотичният фронт е бил сред Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, към които се е включила по-късно „ Атака “. Имало е още 11 патриотични обединения, които са подкрепяли идеите на „ Патриотичния фронт “. „ В този дух – да, евентуално имаше подобен проблем! Но непрекъснатата мъка на тази коалиция в ръководството, Вие помните, че това бяха 4 години, в които имаше непрекъснато опълчване в границите на „ Обединени патриоти “, докара до желанието на нашите структури, което аз постоянно съм защитавал, да се явим независимо и тогава ние бяхме с най-високи исторически резултати на Вътрешна македонска революционна организация на парламентарни избори! “, изясни Веселинов.

Каква ще бъде акцията на Вътрешна македонска революционна организация за предварителните избори?

„ Изборите са на 2-ри октомври. Вие получавате някаква минимална дотация, от кое място пари за изборите? Виждате, че гласове се печелят през медиите? “, попита Беновска. Веселинов отговори: „ За страдание в действителност ефирното време е доста скъпо! Факт е, че ни предстоят най-сиромашките избори, които сме правили! Затова ще заложим повече на директна пропаганда и на други, по-нестандартни способи за пропаганда през обществени мрежи и прочие! “.

Беновска продължи: „ Но и те костват пари, а както виждате американския модел на рейса на Политическа партия, който обиколи по избрани направления България и това, което Движение за права и свободи прави от години може би сработва! Лични срещи с хората, само че не знам до каква степен това е към този момент дейно! “. Веселинов отговори, че това в действителност са два разнообразни модела. В първия случай сме имали една реплика на американска акция, тъй като Политическа партия са били посрещани от свои си хора и са се ръкували с тях. Докато Движение за права и свободи прави акция, като обикаля структури, които съществуват. Вътрешна македонска революционна организация съще е групировка със структури и това ще бъде техният капитал на тези избори! „ Вътрешна македонска революционна организация потегля към тези избори с опит да сътвори нещо ново, като структура и като съдружен метод! Анализът от тези 7-8 месеца на сегашния парламент сподели, че обединенията, които отстояват националния интерес, съвсем отсъстват от Народното събрание! Това гласоподаване за Македония, когато със 170 гласа премахнахме ветото без да подсигуряваме националния интерес, сподели един голям % хора, които не се държат като българофили! В този парламент ние виждахме русофили, американофили, туркофили, в този момент Движение за права и свободи си откри акцията на процедура от Турция и това не прави усещане на никого, с изключение на на нас! Преди година Карадайъ също беше в Турция, откъдето разгласи, че това е неговата татковина и ние поискахме възбрана от прокуратурата на тази партия, само че прокуратурата се направи малко на разсеяна! “, съобщи Веселинов. Беновска отвърна: „ Този въпрос стана малко „ изгубени в превода “, може и по този начин да е, сред нас казано! “. Събеседникът ѝ съобщи: „ Това е следващият случай, когато тази партия си открива акцията от Турция! Да вземат тогава американофилите да отидат до Съединени американски щати, русофилите в Москва! Хората най-малко да знаят за кого гласоподават и под чие дистанционно управление са техните политици! “.

Искрен Веселинов изясни, че Вътрешна македонска революционна организация са призовали за един открит конгрес на обединенията, които дефинират себе си за българофилски. Този конгрес ще се състои идния вторник, в Македонския дом на „ Пиротска “ 5. Той изрази вяра да стартира разговор за нещо ново, кардинално, построено на патриотично-консервативни полезности и това ново обединяване да има късмет освен да влезе в Народното събрание, само че и да сътвори една нова опция за българите, които сега безусловно избират сред непознати сътрудници.

Движение за права и свободи и визитата на Карадайъ в Турция. Ахмед Доган.

„ Николай Марков, един много добър и обичан от публиката анализатор изрече едно мнение за Ахмед Доган и неговата роля в актуалната и бъдещата политика на България! “, продължи Беновска и пусна запис от присъединяване на Марков в предаването „ Беновска пита “ от 23-и юли 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Кой е политикът, който в този момент ще го изиграе идващият на „ бял кон “, не го споделям иронично, който ще може да овладее полуразпадащата се страна? Идват изболи май!

Николай Марков: Вижте, в случай че отчетем, че единствената достоверна, която има водачество, от пита leadership, подобен, какъвто би трябвало да бъде, нали споделяме, че сме евроатлантическа страна …

Илиана Беновска: Who is that boy, казано на „ харвардски “?

Николай Марков: Аз считам, че главната роля в тези процеси ще изиграе господин Доган! Причината е, че Политическа партия ГЕРБ по някакъв метод, и не по една причина е ненапълно отвлечена! Политическа партия Българска социалистическа партия е със затихващи функционалности, представителни несъмнено в огромна част. Вътрешнополитически показани, външно съвсем не. А другите партии нямат никакво значение!

Илиана Беновска: Защо отбягвате ГЕРБ и Бойко Борисов?

Николай Марков: Само да кажа, че Политическа партия …

Илиана Беновска: Това към момента не е записана партия!

Николай Марков: Нито е записана, нито е партия! Да кажем, че това е „ аватар “, съвременен план на американското посолство.

Илиана Беновска: Are you sure?

Николай Марков: Което по някакъв метод считат, че по този начин би трябвало да се прави.

Илиана Беновска: Американците се отхвърлиха от Gemcorp!

Николай Марков: Вижте, какво споделя човек с устата си и какво прави с делата си, тъй като съм християнин, виждам въпреки всичко делата на човек, а не думите му! И с цялото ми положително отношение към цивилизования свят, както се назовава, считам, че нещата би трябвало да се вършат по цивилизован метод. Ако методът не е цивилизован и в случай че средствата и способите, които употребяваме за осъществяване на избрани неща не са честни, считам, че си имаме работа с един некултурен свят!

Илиана Беновска: А дали Доган ще се съгласи?

Николай Марков: Той няма избор! Той няма избор! Няма друга партия, която може да поеме тежестта на това, което се надроби в България през последните десетина години и малко повече! Дори аз мисля, че господин Аталай, който беше посетител преди мен, доста тънко Ви подаде за сходен развой. Сега, до каква степен той счита, че водачът ще поеме тази отговорност и последици, които ще предстоят, тъй като всяка отговорност и избрани последици носи след себе си, към този момент аз не считам, че …

Илиана Беновска: Направихте огромния удар в този момент, това, че номинирахте Доган за национален водител! Не че той е излизал от тази си роля.

Николай Марков: Просто няма различен избор, тъй като другите се разпаднаха. Аз по тази причина го споделям, а не тъй като считам, че по този начин би трябвало да бъде. Просто одобрявам обстоятелствата такива, каквито са. Това е като едно лекуване на заболяване – лекарят отива, прави обзор, надлежно там прави проучвания, които би трябвало да се създадат и слага диагнозата такава, каквато е! А не такава, каквато желае да бъде!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Уважаеми господин Веселинов, това провокира сега огромни диспути! Знаете историческата роля на Ахмед Доган, едни го харесват, други не, трети го отхвърлят, четвърти търсят генезиса му в Държавна сигурност, споменахте доскоро Турция. Знаете, че предходният ръководител на Движение за права и свободи, неправилно подложен, съгласно мен, няма да му загатна името, тъй като не си коства, утежни връзките сред Турция и Движение за права и свободи! Но отричате ли, че Доган държи етническата карта? “. Искрен Веселинов отговори, че не отхвърля обстоятелството, че Доган държи етническата карта и тъкмо това е огромният проблем на българската народна власт – че имаме турска партия! Преди години Конституционния съд не е взел решение и това е повода Движение за права и свободи да се утвърждава като партия с турска еднаквост. Затова и Вътрешна македонска революционна организация са сезирали прокуратурата при предходното посещаване на Карадайъ в Турция, когато ясно е било показано, че Движение за права и свободи не е българска партия. Веселинов добави: „ Инетлектуалните спекулации на един или различен анализатор са нещо доста забавно, само че очевидно, откакто си поканихме цар за избавител, по-късно телохранител за избавител, по-късно харвардски лъжец за избавител – ами време е да си поканим и един турски сътрудник за избавител, за какво не! Софийската интелектуална мисъл може да роди и това! Аз няма да се учудя към този момент на нищо! “.

Президента Радев.

„ Но приема ли народа, българският родолюбец и националист в положителния смисъл на думата, вашият почетен ръководител, извинявайте, и Вие сте с него, само че той е наложената политическа фигура от години във Вътрешна македонска революционна организация, мощно прононсирана – приема ли го като лидер българския народ, какви са възможностите? “, попита Беновска. Веселинов отговори, че съгласно него нито един от старите политически водачи не може да бъде предстоящ лидер. „ Но видяхме „ харвардците “, just kidding! “, означи Беновска. Веселинов съобщи: „ Търсенето на водачество и на смяна води до нови лица. Такова ново лице за всеобщата аудитория сега е Румен Радев, а „ харвардската групичка “ и всички останали са по-скоро негова проекция в тези избори, когато той се идентифицираше до някаква степен и с тяхната политическа групировка! “.

„ Но въпреки всичко ще си заплати ли Румен Радев за вдигнатия пестник, юмрукът, който смъкна Бойко Борисов от власт? “, попита Беновска. Веселинов отговори, че Радев си заплаща и сега за това. Радев е самичък от политическа позиция и всички партии, които са го подкрепяли, сега се нареждат като негова съпротива. Това може и да е подготовка за евроатлантическо ръководство на Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ. Тези обединения не могат да съществуват без съперник и сега нарочват своя основател за съперник, с цел да създадат по-лесно консумируем за техните гласоподаватели бъдещия брак. „ На четвъртия ден от служебното държавно управление имахме митинг на Демократична България и Политическа партия против служебния кабинет с едни парадоксални претенции да не се допусне нова взаимозависимост от съветския газ! А същите тези хора не ги видях да стачкуват, когато техният кабинет отбрани вноса на съветски нефт, при все, че има ембарго на петрола, а на газа няма! Не ги видях да стачкуват, когато стана ясно, че в този момент е моментът на „ Лукойл “ да им бъдат извити ръцете и да бъдат принудени да фактурират на действителни цени сорта „ Урал “! Но не, те си замълчаха, опазиха съветския интерес! Не опазиха интереса на българските консуматори! Сега обаче те са русофобите и изискват от своя „ отец “, „ основател “ Румен Радев и служебния му кабинет да не прави никакъв бизнес с руснаците! Ами тогава вие за какво купувахте през медиатори съветския газ? Толкова е параноично всичко в нашата страна и толкоз шизофренично и явно това е и повода за търсене на нови политически планове и ново водачество! Но не считам, че който и да е от старите герои на прехода може да го изиграе! “, безапелационен бе Искрен Веселинов.

Костадинов и „ Възраждане “.

„ Срамежливо пропускате вашия някогашен кадър, заместник-председател беше на Вътрешна македонска революционна организация, Костадин Костадинов, който сътвори „ Възраждане “, влезе в 47-ия парламент и върви много стремглаво нагоре точно на гребена на русофилската вълна и на патриотичния тренд! “, продължи Беновска. Искрен Веселинов отговори, че сред патриотичната вълна и русофилската вълна има разлика. Той продължи, че не е чул Костадинов да реагира остро нито против визитата на Карадайъ в Турция, нито по някоя от патриотичните тематики. Той продължи: „ Не го чух да стачкува и против циганската престъпност, която изживява взрив! Да, той е русофил и това не може да му се отхвърли! Това е видно от тези 5 точки, които предложи за сформиране на държавно управление, които бяха – махаме глобите против Русия и по този начин нататък! Всички 5 бяха за Русия и нямаше нито една за българите! Така че господин Костадинов има право да се изживява като представител на съветската политика в България, само че мъчно би имал правото да се изявява като родолюбец! “.

„ Аз ще отбележа една тематика, която той стабилизира тук, в това студио, по нашата обичана тематика, на нас и на Вътрешна македонска революционна организация – националната теория. Миналата седмица Костадинов се зарече, че като завоюва изборите, това му бяха думите, ще узакони национална теория! “, означи Беновска. Веселинов отвърна: „ В превод на съветски ли ще я подава в Народното събрание! Ние депозирахме такава в 43-то Народно заседание! Национална теория, направена от елитни български учени, беше едно от първите неща, което направи „ Патриотичния фронт “. Внесохме в Народното събрание на България, когато влязохме за първи път в него. Така че, в случай че концепцията му е за национална теория, то просто може да се поразрови в архивите и да стъпи на един подобен текст! Ако завоюва болшинство, само че доколкото разбирам това изискване е мъчно изпълнимо в сегашния миг! Така че ще изчакаме, може да напише нещо самичък! “.

Подаръкът.

Искрен Веселинов подари на водещата книга на проектант Христо Генчев „ Пространство и политика: Атиловите империи – успех и срив “. Той изясни: „ Това е един от българските анализатори, който пръв заприказва за геополитика! За това, че пространството оформя множеството политически решения! Мисля, че ще е забавно, тъй като тази книга е писана преди 15-20 години, пророческа е по тематиката за Украйна! С благопожелание „ да откривате пространствените измерения на политиката “, тъй като това е тип предсказване! “. Така приключи диалогът сред Искрен Веселинов и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 година
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР