Искрен Красимиров повече от 10 години вече влиза в образа

...
Искрен Красимиров повече от 10 години вече влиза в образа
Коментари Харесай

Истината за смъртта на Ботев: За коя от версиите има най-много доказателства?

Искрен Красимиров повече от 10 години към този момент влиза в облика на Христо Ботев и изследва неговото дело, а дебютната му книга пък „ Да убиеш Ботев “ се занимава с последните мигове и метода, по който е убит войводата.

Писателят, режисьор и артист споделя, че има персонална мотивация да се занимава с тази доста деликатна и мистериозна част от живота на революционера.

„ Моят прапрадядо е един от Ботевите четници, тъй че за мен беше доста значимо първата ми книга да е точно отдадена на Христо Ботев “, сподели Красимиров.

Според него е извънредно време е да се скъса със заблудата, че Ботев е умрял на Околчица.

Той изясни и че е направена експертиза с присъединяване на полковник Георги Маринов на терен във Врачанския балкан.

" Експертизата сподели, че е невероятно от такава отдалеченост, от където се споделя, че е стреляно в условия на предстоящ мрак да бъде уцелен толкоз тъкмо войводата и то тъкмо в сърцето, както твърди Никола Обретенов “, изясни Красимиров.

В книгата са събрани и изтълкувани наличните свидетелства, водещи към изказванието, че Христо Ботев е погубен от свои четници. 

Авторът изследва  гибелта на Ботев като част от серия убийства на членове от щаба на неговата чета, осъществени със сходни претекстове и по една и съща скица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР