Искателите на Universal Credit са предупредени, че може да загубят

...
Искателите на Universal Credit са предупредени, че може да загубят
Коментари Харесай

Предупреждение за Universal Credit, тъй като някои хора може да загубят помощ за наема тази година

Искателите на Universal Credit са предизвестени, че може да изгубят наема за една седмица тази година заради проблем в системата за компенсации.

Министерството за работа и пенсии (DWP) пресмята заплащанията за жилищни разноски въз основа на 52-седмична година и това остава същото даже в 53-седмична година. През идната финансова година ще има 53 понеделника до 31 март 2025 година, което значи, че някои ищци по Universal Credit ще би трябвало да покрият наемните заплащания за 53-та седмица.

Проблемът визира наемателите на общински и обществени жилища, които заплащат наема си седмично. DWP съобщи, че Върховният съд е удостоверил изчислението си за седмичните наемни заплащания и няма " проекти " за смяна на системата. Universal Credit се изплаща месечно, до момента в който обществените наеми постоянно се таксуват седмично. Това значи, че дефицитът може да засегне мнозина.

Кампания за деяние за обществени жилища (SHAC) и Националната жилищна федерация (NHF) приканиха жилищните асоциации да прем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР