Искате виза за Бали? - Няма проблем. Със своите гостоприемни

...
Искате виза за Бали? - Няма проблем. Със своите гостоприемни
Коментари Харесай

Десетгодишна виза за Бали? Защо не!

Искате виза за Бали? - Няма проблем. Със своите гостоприемни локални поданици, съвършени плажове, процъфтяващи емигрантски общности, ослепителни тропически екосистеми, Бали несъмнено е мястото, където умерено може да прекарате идващото десетилетие. Индонезийското държавно управление разгласи тази седмица нова виза, която ще ви разреши да извършите тъкмо това.

Изпълняващият длъжността общоприет шеф по имиграцията Видодо Екатяхяна разгласи тази седмица, че страната „ публично ще пусне виза за втори дом, която има за цел да притегли повече гости от цялостен ​​свят в Бали и други дестинации ”. Има обаче едно „ само че ”

На пръв взор решението на управляващите е много обилно за непознатите жители, само че единствено за тези,„ които възнамеряват да останат и да дадат позитивен принос за индонезийската стопанска система “. Имиграционните чиновници ще одобряват първите претенденти през декември.

Досега най-дълъг престой за цифрови номади предоставяха Грузия и Албания – по една година.

Този ход следва страни като Нова Зеландия и Португалия, Коста Рика и Мексико, които оферират  дългосрочни престои за привличане на експерти, пенсионери и други заможни хора. Всички се стремят да се възползват от възходящото търсене на варианти за миграция, защото легиони от образовани служащи, известни като цифрови номади, се стремят да употребяват новооткритата си независимост след пандемията, с цел да продължат да правят работата си от разстояние.

Предложението на Индонезия е за туристическа виза, на чужденците няма да се наложи да заплащат налог на държавното управление по време на престоя си в страната.

Каква е уловката?

За да дават отговор на изискванията обаче, непознатите жители би трябвало да имат паспорт с тригодишна годност и най-малко 2 милиарда индонезийски рупии (128 500 долара) по сметка в индонезийска държавна банка, което за младите номади са пъклен доста пари. За тях има и друга опция – поучат 90-дневна многократна виза за 5 години, без да заплащат налог на държавното управление.  

Според отчет на MBO Partners почти 15,5 милиона американски служащи са разпознати като цифрови номади през предходната година, което съставлява 42% нарастване по отношение на 2020 година и 112% - спрямо 2019 година

Ако сте отдалечен служащ, който желае да се реалокира в чужбина, в действителност има доста благоприятни условия, отворени за вас: купища страни по света сега се пробват да завоюват от наклонността на цифровите номади след пандемията за отдалечена работа. Така че не е нужно да сте някакъв почитан състезател, с цел да се преместите в парадайса – почтено.

По материали от непознатия печат
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР