Искате ли винаги да изглеждате страхотно? Обикновената сол ще ви

...
Искате ли винаги да изглеждате страхотно? Обикновената сол ще ви
Коментари Харесай

Солта е отлично средство за грижа за косата и кожата

Искате ли постоянно да изглеждате ужасно? Обикновената сол ще ви помогне. Много хубавици знаят, че солта е най-хубавият асистент за хубостта на косата и кожата.

Солта е известна със своите потребни свойства и се употребява в доста козметични артикули. Използва се за вана за краката, само че има доста други приложения.

1.Грижа за косата
Ако косата ви се омазнява бързо, предлагам да изпробвате следната рецепта: Добавете шепа сол към шампоана си. Разклатете бутилката. Нанесете получения артикул върху косата и оставете за 3 минути, тъй че шампоанът да се всмуква в скалпа. Изплакнете щедро с вода. След процедурата, положението на косата ви ще бъде идеално! На четвъртия ден ще забележите какъв брой намаляло е наличието на мазнини в скалпа и косата.

Може да добавите сол към балсама, затоплете тази примес върху котлона и я нанесете отмерено по цялата дължина на косата. Оставете за 20 минути и изплакнете. Този способ се бори освен с мазната коса, само че и предотвратява разцепването на краищата и придава размер на косата ви!

2.Грижа за лицето
Добавете сол към почистващото си средство за лице. Нанесете деликатно сместа върху кожата, оставете за 2 минути и изплакнете с топла вода. Ефект: съвършено овлажнява кожата, отстранява мъртвите кафези.

3.Грижи за краката
За да се отървете от напуканата и суха кожа на краката, ще ви помогне следната рецепта: Смесете 3 супени лъжици сол със зехтин. Нанесете получената примес на ходилата. Поставете торбички на краката си. Оставете да работи за 20-30 минути. След това изплакнете щедро със сапун и вода. Може да добавите етерично масло по ваш избор за прелестен мирис.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР